Sinds een paar maanden heb ik 2 prachtige nieuwe olijfboompjes van Plantje.nl. Aangezien we 7 jaar geleden een olijfboom kochten die nog steeds half-dood in onze tuin mag wonen, was het tijd voor een andere tactiek. Ik zocht daarom op hoe je het beste je olijfboom verzorgen kunt. Ik deel daarom de beste tips die ik vond.

Green Lifestyle Store

Zoals gezegd komen mijn twee olijfboompjes bij Green Lifestyle Store vandaan. Ik ben sinds kort echt helemaal fan van planten online bestellen. De planten zien er zoveel beter uit dan wanneer je ze in de winkel koopt. En daarbij heb je ook geen gesjouw en aarde in je auto. Green Lifestyle Store heeft een groot aanbod prachtige planten. Je kunt heel eenvoudig shoppen naar jouw ideale plant. De plant wordt goed verpakt verstuurd en je kunt hem thuis meteen in de pot zetten. Ik koos voor terracotta potten om toch een beetje het sfeertje van de plant te behouden.

olijfboom verzorgen

Tip 1: Geef voldoende water

Oké, laten we beginnen met de tip waarbij ik waarschijnlijk de mist in ben gegaan. Ik dacht: een olijfboom, lekker mediterraans… die heeft niet veel water nodig. Dat is dus niet waar. Olijfbomen houden van een vochtige grond. In de zomermaanden moet je soms zelfs 2 tot 3 keer in de week water geven.

Tip 2: Let the sun shine

Dit had ik dan weer wel juist: olijfbomen houden van zon. Zet hem daarom op een zonnige plek. Heb je een olijfboom binnen, zet hem dan ook bij een raam op het Zuiden. Ik heb ze nu in de tuin gezet waar het langste zon is (achterin de tuin). Zo nu en dan verplaats ik ze met de zon mee!

Tip 3: Vermijd kou

Dit ga ik dus ook doen met mijn nieuwe olijfbomen: ik zet ze binnen in de winter. Olijfbomen houden niet van kou. Vrieskou onder 5 graden is echt niet goed voor ze. In de winter moet je ze dus goed inpakken of wanneer ze wat kleiner zijn zoals de mijne, kun je ze binnen zetten.

Tip 4: Een knipbeurt op zijn tijd

Veel planten moet je snoeien. Ook een olijfboom moet er op zijn tijd aan geloven. Je kunt een olijfboom het beste snoeien in het voorjaar. Wanneer een olijfboom minder takken heeft kan hij zijn energie aan de juiste takken geven.

Tip 5: Een maatje groter

Een olijfboom kan groot worden. Je hebt er wel geduld voor nodig hoor! Maar wanneer je ziet dat zijn huidige pot een maatje te klein begint te worden, kun je hem het beste verpotten in een grotere pot. Zo kan hij verder blijven groeien en dat wil iedereen natuurlijk!

olijfboompjes

Zo zie je: een olijfboom verzorgen is zo moeilijk eigenlijk niet!

Heb je ook deze blogs al gelezen?
4 planten die niet mogen ontbreken in jouw tuin!
Rubberplant verzorgen: Tips en tricks!