Het nieuwe jaar is weer volop begonnen en dat betekent natuurlijk goede voornemens, een grote schoonmaak in huis en je voorbereiden op het voorjaar van 2023! Voor je het weet is het weer voorjaar, dus tijd om je interieur helemaal ready te maken! Hoe je dat doet? Dat deel ik in dit artikel aan de hand van enkele handige tips;

Tip 1: Wissel je vloerkleed om

Een simpele tip met enorm veel effect. Wissel je vloerkleed eens om voor een nieuw vloerkleed. In de winter kies je wellicht voor een warm wollen variant of een vloerkleed met donkere en warme kleuren, maar dat is in het voorjaar van 2023 natuurlijk niet nodig. Schaf een mooi licht vloerkleed aan dat past bij de kleuren van het voorjaar. Bij OTTO hebben ze bijvoorbeeld een uitgebreid assortiment. Ga bijvoorbeeld voor lichte beigetinten of kies (indien het past bij je interieur) voor een mooi vloerkleed met felle en vrolijke kleurtjes. Kies ook voor een onderhoudsvrij vloerkleed. In de lente en zomer ben je vaker buiten en hierdoor laat je jouw schoenen wellicht wat gemakkelijker aan in huis. Hierdoor kan je vloerkleed sneller vies worden. Let dus bij de aanschaf van je nieuwe vloerkleed op het gemak van schoonmaken.

Tip 2: Haal bloemen in huis

Die winterse takken met bessen mogen weer uit huis. Haal gezellige bloemen van het seizoen in huis. Denk bijvoorbeeld aan mooie tulpen, narcissen etcetera. Haal het voorjaar letterlijk in huis. Ben je nou niet zo van de echte bloemen in huis, dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een mooi boeket kunstbloemen met vrolijke kleuren. Ook een enkele magnolia tak doet het goed in een voorjaarshuis. Niet alleen fleuren ze je woning op, ook je humeur zal een stuk beter worden!

bloesem

Tip 3: Gooi je kledingkast om

Natuurlijk komt er met het nieuwe seizoen ook een nieuwe (of andere) garderobe kijken. Je winterkleding kan weer naar de zomer en je zomerse jurkjes mogen weer in je kledingkast. Pas trouwens ook eens de Capsule wardrobe toe. Officieel bestaat deze uit 37 items die 1 kwartaal in je kast hangen. Precies voor dat seizoen. Je combineert deze items zoveel mogelijk met elkaar. Niet alleen ben je dan duurzaam bezig, je kledingkast is ook nog eens opgeruimd en overzichtelijk. Nog een handige tip: hang nadat je kleding gedragen hebt, het hangertje andersom terug in de kast. Zo weet je precies welke kleding je aan het einde van een seizoen eigenlijk niet gedragen hebt. Je kunt deze kleding doneren.

capsule wardrobe

Tip 4: Geef alles een frisse beurt

Veel mensen associëren het voorjaar met “frisheid”. Neem dat dan vooral ook eens letterlijk. Haal je gordijnen van de rail en voorzie ze van een heerlijke geur na een wasbeurt. Vergeet ook niet de slopen van je sierkussens mee te nemen in de wasmachine. En natuurlijk ga je ook aan de slag met de voorjaarsschoonmaak in je hele huis!

Tip 5: Kies voor ander beddengoed

Die flanellen dekbedovertrekken kunnen ook naar zolder. Kies voor luchtig beddengoed. Indien je nu nog een winterdekbed hebt, kun je ook je zomerdekbed weer gaan gebruiken. Dikke spreien mogen weer in de opbergkist. Houd je slaapkamer licht. Kies daarom ook voor dekbedovertrekken die qua kleur of dessin helemaal passen bij het voorjaar.

voorjaar van 2023 slaapkamer

Tip 6: Pak een verfroller

Deze tip is natuurlijk iets meer ingrijpend, maar mocht je nou echt een andere look en feel willen in je interieur, dan kun je er ook voor kiezen een muur te gaan verven. Je kiest ook hierbij niet voor donkere kleuren, maar voor mooie lichte kleuren die het zonlicht weerkaatsen door je interieur. Een mooie kleur is bijvoorbeeld Frosted Sand.

Tip 7: Verschuif je meubels

We houden er nou eenmaal van: schuiven met onze meubels. Het voorjaar is dé perfecte tijd hiervoor. Zet je eethoek bijvoorbeeld eens neer op de plek van je living en andersom. Of houd het wat simpeler en zet alleen die ene hoge kast op een andere plek. Blijf gewoon schuiven tot je tevreden bent. Het is natuurlijk ook helemaal prima als je uiteindelijk alles op dezelfde plek weer terug hebt gezet.

voorjaar van 2023

Ben je klaar en is je interieur helemaal klaar voor het voorjaar van 2023? Dan ga je door en kun je buiten in de tuin aan de slag!

Lees ook eens;