Er zijn verschillende momenten in je leven dat een hypotheekadvies van pas kan komen. Vaak denken mensen alleen aan een hypotheekadvies voor starters op de woningmarkt. Zij weten immers nog niet alles over de mogelijkheden. Toch is een hypotheekadvies in vele gevallen aan te bevelen. Waarom en wanneer dat zo is? Dat delen we in dit artikel.

Waarom een hypotheekadvies?

Een goed hypotheekadvies kan je helpen bij het maken van de juiste beslissingen. Het kan op korte termijn geld besparen, maar ook op langere termijn. Zij hebben inzicht in de huidige hypotheekrentes en afsluitkosten van allerlei banken en hypotheekverstrekkers. Daarnaast kunnen ze je uitgebreid vertellen over de mogelijke risico’s en onzekerheden van de hypotheek. Denk hierbij aan renteschommelingen, veranderingen in jouw financiële situatie en wat hier de mogelijke gevolgen van kunnen zijn. Daarnaast delen ze ook eventuele externe factoren die van invloed kunnen zijn op de aflossing van de lening.

Het afsluiten van een hypotheek is een keuze waarvan je de gevolgen lange tijd ervaart. Het is daarom een belangrijke keuze die je weloverwogen dient te maken. Het is daarom altijd een goed idee om hier een professional over mee te laten denken.

hypotheekadvies brabant

Hoe kies je een hypotheekadviseur?

Je kunt tegenwoordig op allerlei manieren voorzien worden van een goed hypotheekadvies. Je kunt online een vragenlijstje invullen en daarna volgt er een “advies op maat”. Wij zijn echter voorstandig van een persoonlijk hypotheekadvies dat echt op maat is. Ga eens langs bij een hypotheekadviseur in de buurt. Google op hypotheekadvies in combinatie met je woonplaats of regio. Wij zochten bijvoorbeeld naar Hypotheekadvies Den Bosch. Daar kwam Hypadvies uit. Zij hebben een prachtig pand in het centrum van Den Bosch. Daarnaast zijn het adviseurs met een echt Brabants hart en een onafhankelijke visie. Ze luisteren aandachtig naar jouw wensen en behoeften en voorzien jouw van een passend onafhankelijk advies. En als je dan toch in de binnenstad bent, ga je natuurlijk ook even een Bossche bol eten bij – hoe kan het ook anders – Jan de Groot.

hypotheek advies den bosch

Onafhankelijk hypotheekadvies

Je kent vast de term “onafhankelijk hypotheekadvies”. Waarom is dat nou zo belangrijk? Je kunt je voorstellen dat wanneer een adviseur die werkt bij een bank, jou nooit kan voorzien van een eerlijk advies. De belangen van zijn of haar werkgever zijn te groot. Je krijgt daarom misschien niet het advies wat voor jou de beste keuze zou zijn, maar waarbij de bank ook beter wordt. Een hypotheekadvies laat je daarom altijd maken bij een onafhankelijke adviseur!

Conclusie: een hypotheekadvies aanvragen is altijd een goed idee. Vraag een gratis oriëntatiegesprek aan!

Lees ook eens;
Hoe kan je op jezelf wonen met weinig geld?
Krijg overzicht: alle verzekeringen voor in en rondom je huis op een rijtje!
Handige verhuistips zodat je snel van je nieuwe woning kunt genieten