Om een industriële woonkamer setting te creëren worden diverse grove materialen gecombineerd. Veelal donkere grijs tinten en zwarte elementen gecombineerd met hout laten een industrieel interieur tot zijn recht komen.

Een industrieel interieur creëren thuis 

Een industrieel interieur wordt gecreëerd met grove donkere en lichte materialen. Een interieur stijl ontstaan in de late 60 en nu niet meer weg te denken uit de woonbladen en interieurs bij mensen thuis. Deze woonstijl combineert een hoog gebruik gemak en comfort met een fraaie robuuste uitstraling. Deze stijl meubelen is terug te vinden door het gehele huis. Van zwart stalen deuren tot boomstam tafels en meubelen van hout. Ieder meubel heeft zijn eigen karakter en uitstraling. 

Ontdek de mogelijkheden met een interieur met een robuuste uitstraling

Meubels met een robuuste uitstraling geven vaak meer stabiliteit en kwaliteit dan hedendaagse design meubelen. Deze grove en degelijke meubelen worden vaak gemaakt van massief hout gecombineerd met degelijke zware en zwarte stalen profielen. Deze profielen worden gelast tot een massief vol ijzeren frame en vaak toegepast in een eikenhouten interieur. 

Wanneer is een meubelstuk industrieel ? 

Een meubel wordt over het algemeen als industrieel beschouwd wanneer het ontwerp en de materialen geïnspireerd zijn op industriële elementen, zoals die te vinden zijn in fabrieken, magazijnen en andere industriële ruimtes. Enkele kenmerken van industriële meubels zijn:

  1. Ruwe materialen: Industriële meubels maken vaak gebruik van ruwe en onbewerkte materialen zoals metaal, staal, hout en beton.
  2. Metaalwerk: Metalen elementen, zoals zichtbare lassen, metalen poten of frames, zijn typerend voor industriële meubels.
  3. Robuust en functioneel: Industriële meubels hebben vaak een robuuste uitstraling en zijn functioneel van aard. Ze worden vaak ontworpen met het oog op duurzaamheid en praktisch gebruik.
  4. Gerecyclede materialen: Het gebruik van gerecyclede materialen draagt bij aan het industriële karakter. Bijvoorbeeld gerecyclede houten planken of metalen buizen die een nieuw leven krijgen in meubelontwerpen.
  5. Eenvoudig en stoer: Industriële meubels hebben doorgaans een eenvoudig en stoer ontwerp, met weinig franjes of versieringen.
  6. Functionele esthetiek: De esthetiek van industriële meubels combineert vaak functionaliteit met een ruwe, onafgewerkte uitstraling. Dit weerspiegelt de oorspronkelijke industriële omgeving waaruit de stijl is ontstaan.
robuuste boomstamtafel

Wat zijn de voordelen van een industrieel interieur ? 

Industriële meubelen worden vaak ook op maat gemaakt en voorzien van degelijke materialen. Een robuust meubelstuk gaat vaak generaties lang mee. Deze meubelen hebben niet voor niets een robuust karakter. De meubels van hout zijn zeer solide en bedoeld om lang mee te gaan. 

Conclusie van dit artikel over robuuste meubelen 

Robuuste en of industriële meubelen hebben al een lange historie en zijn niet zomaar een trend meer. Bij het creëren van een industriële inrichting zijn diverse kleuren en materialen mogelijk. Het interieur is functioneel, eenvoudig en stoer van uiterlijk en wordt gemaakt van grove en duurzame materialen. Bij het kiezen van een robuust interieur is het belangrijk om niet te veel zware en of grove meubelen gebruikt worden.  

Lees ook eens;
Wat houdt een industrieel interieur in?
Een industrieel interieur in een rijtjeshuis
Binnenkijker: Een Industrieel interieur met een botanische touch