Voor een luxe look bij je interieur in huis is een hoogpolig tapijt ideaal. Het straalt simpelweg luxe en klasse uit, het is lekker warm aan je voeten en je hebt keuze te over. Daarmee is een hoogpolig tapijt zeer populair. Naast al die voordelen denken mensen echter vaak dat er wel een nadeel zit aan deze tapijten, namelijk dat het lastig schoon te houden is. Dat is echter niet waar. Schoonmaken is eigenlijk best makkelijk. Het enige is dat het schoonmaken wat lastiger gaat. Hieronder gaan we kijken hoe je een hoogpolig tapijt het beste schoon kunt maken.

Regelmatig stofzuigen

De basis is heel eenvoudig, namelijk regelmatig stofzuigen. Hoe luxueus en stijlvol een hoogpolig tapijt er ook uit mag zien, het is wel een ideale plek voor vuil. Daarom kun je in een ideale situatie zo’n tapijt het beste twee keer per week stofzuigen. Zelfs wanneer het schoon is, bevindt zich vaak veel vuil in de mat. Daarnaast kun je de mat af en toe even buiten hangen, zodat het kan ontluchten. Je kunt het dan met een mattenklopper schoon slaan, maar je moet hierbij wel opletten dat je niks beschadigt.

Vlekken schoonmaken

Naast stof komen er natuurlijk ook weleens andere vlekken in een tapijt. Wanneer je iets knoeit bijvoorbeeld. Het beste wat je dan kan doen is dit gelijk schoonmaken. Het liefst doe je dit met een schone doek die je in lauwwarm water stop. Bij vlekken is het heel belangrijk om nooit te wrijven. In feite moet je proberen de vlekken weg te deppen. Wanneer je de vlek met alleen water er echt niet uit krijgt, kun je nog een klein beetje schoonmaakmiddel toevoegen. Hiervan zijn er speciale varianten voor een hoogpolig vloerkleed.

vloerkleed laten reinigen

Zo nu en dan een grondige schoonmaakbeurt

Stofzuigen, de mat buiten hangen en uitkloppen en bij vlekken direct aan de slag. Dat is allemaal niet zo moeilijk. De basis heb je hiermee te pakken, maar zo nu en dan moet je wat extra’s doen. Eens in de zoveel tijd moet een hoogpolige mat echt aandacht krijgen en grondig worden schoongemaakt. De beste optie die je dan hebt is stomen. Dit kan met een stoomreiniger die je dan vult met een speciale tapijtreiniger. Je hebt zelfs speciale varianten voor een hoogpolig tapijt. Je behandelt de mat hiermee en laat deze vervolgens heel goed drogen. Het is belangrijk om er pas weer iets op te zetten als het echt volledig droog is. In principe is ook dit niet zo moeilijk en niet eens zoveel werk. Het enige punt is natuurlijk dat veel mensen niet over een stoomreiniger beschikken. Gelukkig kun je deze bij bijvoorbeeld een bouwmarkt makkelijk voor enkele uren huren.

Hoogpolig vloerkleed laten reinigen

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je geen zin of tijd hebt om zelf je vloerkleed te behandelen, maar dat je het wel belangrijk vindt dat deze goed wordt onderhouden en schoongemaakt. Dan is het laten reinigen van je vloerkleed een goede optie. Een hoogpolig vloerkleed laten reiningen door Cinco Cleaning is het beste wat je in deze situatie kan doen. Veel mensen vragen zich af wat de kosten zijn van het reinigen.

Dit hangt namelijk van verschillende factoren af, zoals de oppervlakte en het aantal benodigde uren. Wat vaststaat is dat je vloerkleed weer helemaal als nieuw oogt, voelt en ruikt. En dat terwijl je er zelf geen moeite voor hoeft te doen!

Lees naast je vloerkleed laten reinigen ook hoe je jouw jaloezieën het beste kunt schoonmaken.