Bij het kiezen van een nieuw dekbed kunnen er een aantal vragen in je opkomen, zoals: Hoe kies je een dekbed? Aan welke warmteklasse moet mijn dekbed voldoen? Welke vulling past het best bij mij? Zijn er dekbedden gespecialiseerd op allergieën? Of: Hoe was ik mijn dekbed? In deze blog worden drie onderwerpen benoemd waar je op moet letten bij het kopen van een nieuw dekbed.
Uit welke warmteklassen kun je kiezen?
De warmtebehoefte verschilt per persoon. Daarom zijn er dekbedden gemaakt in verschillende warmteklassen, die zijn afgestemd op de seizoenen en op de warmtebehoefte. De warmteklassen zijn gerelateerd aan het gewicht van de vulling en de dikte van het dekbed. Deze zijn te verdelen over vier klassen:
- Warmte klasse 1 geeft de beste isolatie en is het warmt. Dit dekbed is ideaal voor de kou kleumers onder ons.
- Warmte klasse 2 is perfect als je op zoek bent naar een dekbed die je het hele jaar kunt gebruiken.
- Warmte klasse 3 is meer geschikt voor iemand die het wel snel warm heeft. Dit dekbed is wat dunner en kun je ook het hele jaar gebruiken.
- Warmte klasse 4 is gemaakt voor de mensen die het altijd erg warm hebben. Dit is namelijk het dunste dekbed die er is.
Welke soorten vullingen zijn er?
De keuze voor de vulling is erg belangrijk voor het gevoel dat je dekbed je geeft. Een vulling bestaat uit bamboe, dons, synthetisch of wol. Bij het maken van de keuze voor de vulling is het goed om voor jezelf na te denken of je van een luchtig of zwaarder dekbed houdt. Maar ook of je het ’s nachts warm wilt hebben of dat je een allergie hebt. Dons heeft bijvoorbeeld een hoge isolatiewaarde en zorgt voor extra warmte. Ook is dit dekbed erg licht en luchtig. Wol is daarentegen een vrij zwaar materiaal. Mocht je in de nacht veel transpireren, dan is dit materiaal een erg goede keuze!
Heb je last van een allergie?
Hier zijn tegenwoordig ook oplossingen voor. Cinderella Dekbedden heeft keuze uit twee soorten dekbedden wanneer je last hebt van huisstofmijtallergie. Dit kan een dekbed zijn, zowel van synthetische als natuurlijke materialen. De tijk is vaak behandeld en/of heeft een zeer fijngeweven structuur, zodat de huisstofmijt geen weg kan vinden in het dekbed. Maar hoe weet ik dat ik deze allergie heb? Dit merk je wanneer je vaak in de ochtend wakker wordt met een verstopte neus of je last hebt van niesbuien.