De kinderkamer is meer dan alleen een plek om te slapen; het is een plek waar je kinderen kunnen spelen, leren en hun fantasie de vrije loop kunnen laten. Een essentieel onderdeel van de kinderkamer is de verlichting, die niet alleen functioneel moet zijn, maar ook de sfeer en stijl van de ruimte moet verbeteren. In dit artikel delen we vijf creatieve ideeën om de kinderkamer om te toveren tot een magische speelplek, waarbij we de nadruk leggen op de verschillende manieren waarop verlichting een rol kan spelen.

lavalamp

1. Sterrenhemel plafond

Creëer een betoverende sfeer in de kinderkamer door het plafond om te toveren tot een sterrenhemel. Gebruik glow-in-the-dark sterrenstickers of schilder glow-in-the-dark sterren op het plafond voor een magisch effect. Overdag lijkt het plafond misschien gewoon, maar ‘s nachts komt het tot leven met glinsterende sterren die je kinderen betoveren tijdens het slapengaan.

2. Lichtgevende muurschilderingen

Breng de muuren van de kinderkamer tot leven met lichtgevende muurschilderingen. Kies een thema dat past bij de interesses van je kind, zoals een jungle, ruimtevaart of onderwaterwereld, en laat een kunstenaar een kleurrijke muurschildering maken met glow-in-the-dark verf. Overdag is de muurschildering al prachtig, maar ‘s nachts komt het echt tot zijn recht wanneer de verf oplicht en de kamer transformeert tot een magische speelplek.

3. Sprookjesachtige wandlampjes

Voeg een vleugje magie toe aan de kinderkamer met sprookjesachtige wandlampjes. Kies lampjes in de vorm van sterren, maantjes, of dieren die passen bij het thema van de kamer. Plaats de lampjes op strategische plekken langs de muren om een zacht en sfeervol licht te creëren dat perfect is voor het voorlezen van bedtijdverhaaltjes of het spelen van fantasierijke spelletjes.

kinderkamer licht

4. Glow-in-the-dark stickers en figuren

Laat de kinderkamer tot leven komen met glow in the dark stickers en figuren. Versier de muren, meubels en zelfs het plafond met glow in the dark stickers van sterren, maantjes, planeten en andere leuke figuren. Deze stickers laden zichzelf op met natuurlijk licht overdag en geven ‘s nachts een zacht en betoverend licht af dat perfect is voor een goede nachtrust.

5. Kleurrijke lichtslingers

Voeg een speelse en kleurrijke touch toe aan de kinderkamer met lichtslingers. Kies lichtslingers in vrolijke kleuren en leuke vormen, zoals sterren, bloemen of dieren. Hang de lichtslingers langs de muren, boven het bed of langs de ramen voor een gezellige en feestelijke sfeer. Deze lichtslingers zijn niet alleen perfect voor speciale gelegenheden, maar zorgen ook voor een vrolijke en levendige uitstraling in de kinderkamer.

kinderkamer verlichting

Met deze vijf creatieve ideeën tover je de kinderkamer om tot een magische speelplek waar je kinderen zich helemaal thuis zullen voelen. En voor een extra vleugje magie kun je altijd een kijkje nemen naar een led lampje van Budgetlight, die perfect past bij de betoverende sfeer die je wilt creëren. Door te spelen met verschillende vormen, kleuren en lichteffecten creëer je een unieke en betoverende ruimte waar je kinderen hun fantasie de vrije loop kunnen laten.

Zo zie je dat kinderkamer verlichting een groot verschil kan maken!

Lees ook eens;
Slaapkamer make-over met de wandpanelen van Isodeco. 
Jongenskamer inrichten? 4 leuke thema’s op een rijtje!