Hoewel Jake een prima kamer had, was hij toe aan verandering. Hij is immers in Juni 8 jaar geworden en voelde zich toch al een beetje te oud voor beren op zijn kamer. Toen ik hem vroeg wat voor kamer hij dan wilde, antwoordde hij: een Ruimte kamer. Prima kind, dan regelen we dat toch. Natuurlijk moet de kamer ook binnen de stijl van de rest van onze woning passen, dus ging ik op onderzoek uit. welke items daar het beste bij aansloten. Zo kwam ik ook uit bij de wandpanelen van Isodeco. Waarom ik hiervoor gekozen heb en hoe (gemakkelijk) de montage verliep? Dat deel ik in dit artikel! Spoiler alert: we deden het in slechts 1,5 uur!

Wandpanelen van Isodeco

Hoewel een ruimtethema natuurlijk op verschillende manieren gerealiseerd kan worden, wilde ik vooral niet dat het te kinderachtig zou worden. Voor je het weet is Jake er anders weer snel op uitgekeken. Ik wilde daarom echt een stoere ruimtekamer voor hem maken. Ik zocht wat op Pinterest rond en zag vervolgens een soort maanlandschap wat ik wilde verwerken op zijn kamer. Een soort natuurstenen muur dus. Gelukkig kwam ik de wandpanelen van Isodeco tegen. Zij hebben een ruim aanbod wandbekleding, zoals akoestische panelen, steenstrips, houtstrips, maar ook natuursteen wandpanelen. Het is een wandpaneel met een 100 % natuursteen toplaag. Elk paneel is daardoor uniek en heeft een robuust en luxe uitstraling. Ik koos voor de Natuursteen Wandpaneel Artistiek Carbon Zwart. De panelen hebben een afmeting van 260x120cm. Voor Jake zijn kamer had ik er dus 2 nodig. 

3d wand

Montage 

Natuurlijk had de slaapkamer van Jake niet de exacte afmeting van 2 panelen. We moesten de panelen daarom eerst op maat maken en ze vervolgens monteren op de muur. Hoe we dit precies deden? Dat lees je hieronder; 

Uiteraard meet je eerst de ruimte op. Wij wilden de panelen tussen de plint en de balk op zijn slaapkamer. We tekenden de afmeting af op de achterkant van het wandpaneel, simpelweg met een potlood. Zorg dat daarnaast de wand goed schoon is.

Vervolgens kun je het gedeelte dat je niet nodig hebt, afzagen met een cirkelzaag, decoupeerzaag of blikschaar. Wij deden het met een decoupeerzaag. Het wandpaneel is best flexibel dus dit ging vrij eenvoudig. 

wandpanelen monteren

Daarna kun je de panelen voorzien van een goede laag montagekit. Je hebt ongeveer 2 tubes montagekit per paneel nodig. Hiervoor gebruikten wij de Isodeco Montagekit High Tack. Deze is niet alleen enorm sterk, maar tast de wandpanelen ook niet aan. Hierdoor kun je deze veilig gebruiken. 

wandpanelen kit

Vervolgens druk je het wandpaneel tegen de wand aan. Het is wel handig om dit even met twee personen te doen, zo weet je zeker dat hij op de juiste plek komt. Druk hem vervolgens goed aan.

wandpanelen monteren

Vervolgens monteerde we op dezelfde wijze de bovenste plaat. 

wandpanelen

Hoe vinden jullie het resultaat geworden? 

ruimtekamer