Het glasvezelnetwerk wordt steeds groter. Waarschijnlijk heb jij thuis ook al de optie om te kiezen voor glasvezel internet. Heb je dit al overwogen? Of weet je eigenlijk niet zo goed wat de voor- en nadelen er van zijn en wat voor kosten dit met zich mee brengt? In dit artikel beantwoorden we al deze vragen.

Glasvezel internet

Voordat je je verder verdiept in glasvezel is het wellicht handig om eerst te kijken of glasvezel internet al beschikbaar is voor jouw adres. Hoewel het netwerk zich gigantisch aan het uitbreiden is, kan het zijn dat jij nog even moet wachten voordat ze het bij jou in de wijk gaan aanleggen. Je kunt heel eenvoudig een postcode check doen online om hier een antwoord op te krijgen.

Glasvezel vergelijken

Natuurlijk is het (net als bij het normaal afsluiten van een contract bij een telecomprovider) altijd verstandig om goed te vergelijken. Je kunt kiezen voor verschillende hoeveelheden Mb/s en daarnaast zijn er ook verschillende prijzen en extra’s beschikbaar. Voor het vergelijken kun je het beste een vergelijkingssite gebruiken. Hier zie je namelijk in één oogopslag de verschillende mogelijkheden en kun je al snel beginnen met afvinken tot je een perfect contract gevonden hebt.

Verschil glasvezel en de kabel

Dan misschien nog wel de belangrijkste vraag: Wat is het verschil tussen glasvezel en de kabel? Oftewel wat zijn de voordelen om over te stappen? Glasvezel is simpelweg de toekomst. Het is betrouwbaarder en vooral een stuk sneller. En dat laatste is iets wat we ook steeds meer nodig hebben want we streamen er bijvoorbeeld op los (denk maar aan Netflix, Videoland, Disney+, Spotify, maar we gebruiken bijvoorbeeld ook Internet voor smart producten in huis).

glasvezel internet

Kan het goedkoper?

Om hier heel kort op te antwoorden: jazeker! We hebben allemaal afgelopen week gezien dat er tegenwoordig Black Friday deals zijn voor allerlei producten, maar ook voor diensten. Zo zag ik ook diverse Black Friday deals van telecomproviders. En ik kan je zeggen dat die er heel aantrekkelijk uit zagen. Zeker de moeite dus om rond die periode even te zoeken online.