Marrakesh is echt super populair als vakantiebestemming en dat is niet voor niets. Een prachtige oosterse sfeer en prachtige geuren, kleuren en materialen. Het is niet voor niets dat je deze sfeer ook wilt creëren in huis nadat je in Marokko bent geweest. Ik neem je in deze blog daarom mee in de Oosterse woonstijl!

De Oosterse woonstijl

Ik zie op Instagram steeds meer grote woonbloggers die naar Marrakesh gaan en vervolgens geïnspireerd terugkomen van hun tripje. Hoewel ik er nog niet ben geweest staat deze reisbestemming ook hoog op mijn bucketlist. Het lijkt me echt prachtig. Hoewel ikzelf een industrieel interieur heb, zou ik mij ook prima kunnen vinden in een Oosterse woonstijl. Nu moet je bij een Oosterse woonstijl niet meteen denken aan een bonte verzameling van kleuren met allerlei wierrookhouders en kleden. Je kunt Oosterse woonaccessoires en meubels namelijk ook prima combineren met een andere interieurstijl. Juist door een Oosterse lamp op te hangen in een rustig en wit interieur wordt deze een echte eyecatcher. Ditzelfde geldt voor een mooi vloerkleed.

oosterse woonstijl

Merel in Wonderland

Een webshop die echt dé Oosters interieur specialist is, is Merel in Wonderland. Met een backpack op haar rug begon ze deze webshop. Struinend langs alle mooie handgemaakte Oosterse spullen in India begon haar ondernemingsdrang om deze prachtitems ook naar Nederland te halen. Ik kan het altijd enorm waarderen als ondernemingen ontstaan vanuit een enorme persoonlijke passie en dat is bij Merel in Wonderland zeker het geval. In hun assortiment zitten ook veel unieke items omdat deze door Merel zelf zijn ontworpen. Ze heeft nauwe contacten met leveranciers in India en hierdoor is het zelfs mogelijk om bijvoorbeeld lampen in jouw gewenste kleur aan te vragen.

Inspiratie

Zoals ik al zei hoef je geen compleet 1001 nachten interieur te hebben om Oosterse woondecoratie toe te passen. Deze items zijn juist vaak ook goed te combineren met neutrale items. Hieronder deel ik een aantal prachtige interieurs van Instagram die dit gedaan hebben:

merel in wonderland
oosters vloerkleed
Marokkaans vloerkleed

Fotocredits: @merelinwonderland @sabinalamet_interior_feed @mywhitecosyhome @casakrullenbol

Heb je deze blogs ook al gelezen:
Aromatherapie voor thuis: binnenkort een andere Kimberley
Binnenkijken bij het wereldse interieur van Anne van Travelgoodies