Regelmatig heb ik iets nieuws in huis wat ik dan graag met jullie wil delen. Ook dit keer heb ik iets tofs: Aromatherapie voor thuis. Klinkt een beetje zweverig maar ik ben er heel erg blij mee en kan het iedereen aanbevelen. Wat het precies is en of ik er een andere Kimberley door werd? Dat deel ik in deze blogpost!

Aromatherapie voor thuis

Ik ben iemand die luchtkwaliteit enorm belangrijk vind. Ik heb mijn ventilatieroosters altijd open in huis en gooi ook regelmatig de ramen eventjes open voor een boost. Ik haat droge lucht in huis. Voor ik lensimplantaten liet zetten 1,5 jaar geleden had ik harde lenzen. Geloof mij, harde lenzen houden helemaal niet van droge lucht. Kortom: de lucht moet goed zijn want dan voel ik mij ook goed. Ik kwam een tijdje geleden in contact met Geurwolkje. Wat een super lieve mensen werken daar zeg! Ze hebben prachtige aroma diffusers in hun assortiment met de lekkerste etherische olie zodat je aromatherapie bij jouw eigen huis kunt creëren.

geurdiffuser

Etherische olie

Aromatherapie is een alternatieve geneeswijze waarbij gebruikt wordt gemaakt van etherische olie. Deze olie wordt gewonnen uit bloemen, kruiden en planten.

De voordelen op een rijtje:

  • Vermindert stress
  • Verhoogt concentratievermogen
  • Reinigende werking
  • Verhoogt je energielevel

stellingkast

Heavenly Breeze Diffuser 300 ml Donker hout

Ja, die heb ik dus! Het is een luchtbevochtiger en een geurverspreider in één. Trouwens ook wel leuk om te weten dat de aroma diffuser niet alleen goed is voor mijn gezondheid maar dat de plantjes in huis er ook blij van worden. Ik heb de diffuser in de kast gezet omdat ik hem daar wel leuk vind staan maar wie weet zet ik hem ook nog eens op de slaapkamer. Ik heb nu de 3 oliën: Sinaasappel, Eucalyptus en Kaneel.

Ik ben echt gek op kaneelgeur die is wel echt mijn favoriet!

Hoe werkt het?

Eigenlijk kun je vrij weinig fout doen want hij is super eenvoudig te bedienen. Je haalt de deksel er af en vult de diffuser met water en enkele druppels olie. Vervolgens kun je hem instellen op 1,3 of 6 uur maar je kunt hem natuurlijk tussendoor ook uitzetten. Ook zit er verlichting op. Je kunt kiezen uit vele standen. Hoewel ik dus niet van kleur houdt, zoals jullie weten, merk ik dat ik hem stiekem telkens op een rood/bruine kleur zet. Je ziet door de verlichting de nevel beter uit de diffuser komen en dat vind ik wel grappig eigenlijk.

aromatherapie thuis

En dan rest natuurlijk nog de belangrijkste vraag: Voel ik me beter? Tja, dat is natuurlijk moeilijk te zeggen. Ik ben altijd moe en gestrest dus verwacht nu niet ineens een wonder. Het is natuurlijk ook een leefwijze die bepaalt hoe je je voelt. Wel ben ik heeeeeel gevoelig voor geuren (ik kan ook echt mega goed ruiken) dus ik word sowieso een stuk vrolijker als het lekker ruikt in de omgeving waarin ik zit. En dat doet onze woonkamer nu 😉

Lijkt jullie aromatherapie voor thuis iets? Bekijk dan de website van Geurwolkje eens!