In het nieuwe huis hebben wij een compleet nieuwe keuken geplaatst. Dit was ook wel nodig, want hij voldeed helemaal niet aan onze smaak. In ons vorige huis hebben we 8 jaar lang dezelfde keuken gehad. Hij was nog helemaal in perfecte staat toen we gingen verhuizen. Ongeveer een jaar voor de verhuizing wilden we er wel een beetje een nieuwe look aan geven. Dit deden we door de keuken te voorzien van nieuwe handgrepen! 

Keuken handgrepen 

Waar een aantal jaren geleden de greeploze keuken zijn opmars maakte is anno 2021 de keuken met mooie handgrepen weer helemaal trendy! Gelukkig maar, want persoonlijk vind ik het maar niets al die vette vingers op die keukenkastjes. Het leuke van keuken handgrepen vervangen is dat het een budgetvriendelijke manier is om je keuken net een andere look te geven. Waar wij eerst RVS handgrepen hadden, hadden we na een uurtje de keuken omgetoverd tot een stoere industriële keuken met mat zwarte handgrepen. Dat pastte veel beter bij onze interieurstijl (die na al die jaren uiteraard ook was veranderd). 

Wanneer je zoekt op “Handgrepen keuken” vind je een enorm aanbod aan mooie handgrepen in iedere stijl. Zo kun je jouw keuken mee laten veranderen met je interieurstijl zonder dat je een nieuwe keuken hoeft aan te schaffen. Het enige dat je hoeft te doen is het opmeten van de juiste maat. Je wilt natuurlijk wel dat de nieuwe handgrepen op dezelfde plek worden geplaatst als de vorige handgrepen zodat je geen schroefgaten ziet. 

Industriële handgrepen

Zoals ik al zei heb ik in het vorige huis mijn handgrepen vervangen door mooie mat zwarte handgrepen. Dat paste toen bij ons industriële interieur. Maar ook wanneer je geen industrieel interieur hebt, kun je industriële handgrepen toevoegen aan je keuken. In onze nieuwe grijze keuken combineren we juist de ietwat landelijke keukenkastjes met het stoere van de zwarte handgreepjes.  

Budget oplossing 

Ook wanneer je een huis hebt waarin de keuken niet helemaal aan je smaak voldoet, kun je deze simpele truc gebruiken. Ik begrijp dat niet iedereen zijn of haar keuken zomaar kan laten vervangen. Een nieuwe keuken is nou eenmaal een flinke uitgave. Heb je dus een huurwoning of een huis waarin de keuken inmiddels wel wat verouderd is, fris je hem op met nieuwe deurgrepen. Wist je dat je ook de keukenkastjes kunt verven? Een kek tegeltje boven het aanrechtblad en je keuken is weer als nieuw!

Nog meer tips lezen? 
Bekijk dan ook eens mijn blog over: 4 tips om van jouw IKEA keuken een unieke droomkeuken te maken.