Heb jij een keuken van de IKEA? Super leuk! De keukens van de IKEA zijn vaak iets goedkoper, maar zeker niet minder mooi. Toch kan het zo zijn dat jij aan je IKEA keuken een eigen twist wilt geven. Zo past de keuken net iets beter in de stijl van de rest van jouw huis en is hij helemaal uniek. Maar hoe maak je van jouw IKEA keuken de keuken van je dromen? Wij geven je in dit blogartikel 4 gratis tips! 

1. Kies voor andere greepjes

De greepjes van jouw IKEA keuken zijn waarschijnlijk prima, maar een beetje saai. Door de greepjes van de keukenkastjes te vervangen door leuke, originele greepjes geef je jouw keuken al een hele andere look. Kies bijvoorbeeld voor leren gespjes, stalen knopjes of vintage deurknopjes. Het leuke aan nieuwe greepjes is dat ze helemaal niet veel geld hoeven te kosten. Zo kun je bij een tweedehandswinkel unieke deurknopjes voor een leuk prijsje scoren. Er zijn ook diverse websites waar je leren greepjes kunt bestellen. Zorg er hierbij wel altijd voor dat je eerst een proefstaaltje aanvraagt. Zo weet je of de kleur van het leren greepje past bij de kleur van jouw interieur. 

ikea keuken

2. Ga voor een nieuwe kraan

Wil jij een eyecatcher in jouw keuken? Kies dan voor een opvallende keukenkraan. Wat dacht je van een mooie zwarte keukenkraan. Deze kranen zijn razend populair en geven jouw keuken een luxe uitstraling. Past zwart niet helemaal in jouw keuken? Dan kun je ook kiezen voor een mooie gouden of rosé kleurige keukenkraan. 

gouden keukenkraan

3. Tegeltjes tegen de muur

Als derde kun je jouw keuken pimpen door tegen de achterwand tegeltjes te lijmen. Tegeltjes voor jouw keukenwand zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, afmetingen en vormen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor vierkante tegeltjes, maar kun je ook kiezen voor een aparte vorm zoals hexagon. Hiermee pimp je jouw keuken geheel in jouw eigen, unieke stijl.    

keukentegels

4. Leuke muurdecoratie

Vind je jouw keuken leuk genoeg, maar wil jij met muurdecoratie iets persoonlijks toevoegen? Dan kan dat! Je vindt online de leukste posters en foto’s voor in de keuken. Wat dacht je van een groot uitgeprint recept, speciale keukenposter of foto van dat ene heerlijke gerecht dat jij in het buitenland at? 

muurdecoratie keuken

Wij hopen dat je met deze 4 tips jouw ‘standaard’ IKEA keuken omtovert tot jouw eigen, unieke droomkeuken!