Nou weten jullie allemaal dat ik niet voor standaard ga. Het liefste heb ik alles uniek en helemaal in mijn eigen stijl. Dat is niet omdat ik persé alternatief wil zijn (want dan had ik immers niet een industriële inrichting wat op dit moment een erg populaire woonstijl is ), maar omdat het simpelweg vaak ook erg praktisch is. Een voorbeeld van een niet-zo’n-standaard item bij ons in huis is ons bed. We hebben namelijk een bed op maat! 

Langer bed

Jullie hebben mijn boxspring bed inmiddels al vaak voorbij zien komen in mijn blogs en op mijn Instagram posts. Grappig dat het daarom pas na enkele maanden opviel dat ons bed zo “lang” is. Ineens viel het wat mensen op en kreeg ik vele privé berichten. Ik kan alleen maar bevestigen dat ons bed inderdaad langer is dan normaal. Niet omdat ik dat persé nodig heb hoor met mijn 1 meter 58. Jim is ook niet enorm lang (1.83), maar die ligt wel graag op zijn buik. Hierdoor ligt hij met gestrekte benen. Hij klaagde daarom nog weleens dat zijn tenen onder het voeteneinde vandaan kwam. Ik ben de moeilijkste niet, dus kozen we voor een bed van 2 meter 10 lang (2 meter is de standaard afmeting). 

Bed op maat

Kingsize bed 

Nu hoor ik je denken: “Die 10 centimeter extra lengte, laten je bed toch niet zoveel langer lijken?”. Dat klopt! We hebben namelijk niet alleen een langer, maar ook een smaller bed. Een standaard tweepersoonsbed is 160 of 180 breed. Wij hebben een bed van 140 breed. Oftewel: een twijfelaar. Nu kan een twijfelaar 120 of 140 zijn. Die eerste is voor ons, twee volwassenen, toch echt een beetje te krap dus kozen we voor 140 centimeter breed. We hebben simpelweg geen breder bed nodig. Geloof mij, we zijn elkaar nog steeds weleens kwijt in bed. Ik houd de ruimte in de slaapkamer daarom liever over als loopruimte. Hierdoor lijkt je slaapkamer ook nog eens groter. Doordat het bed smaller is en een beetje langer, oogt hij enorm lang. In werkelijkheid hebben we dus gewoon een smal, romantisch bedje. Geen Kingsize bed voor ons dus! 

Bed op maat 

Er zijn echt zoveel mogelijkheden om bedden op maat te laten maken. Mijn advies aan jou is dan ook om niet te kiezen voor een standaard maat bed, maar juist voor een bed op maat. Vaak is dit ook niet eens duurder. Informeer daarom altijd naar de mogelijkheden en kijk eens kritisch naar wat je “nodig” hebt en waar je behoeftes liggen. Heb je een gigantische slaapkamer dan zou ik natuurlijk wel altijd voor een Kingsize bed kiezen. Zondag ochtenden is het namelijk wel proppen hoor met de kindjes die bij ons komen liggen.