Hoewel ze een warme zomer hadden beloofd, kijk ik nu uit mijn raam en zie ik allesbehalve een zonnetje en een strakblauwe lucht. Het ene moment is het wel zonnig maar het moment erna regent het plots pijpenstelen. Hoe we deze zomer toch doorkomen? Met een serre of glazen overkapping

De perfecte tuinkamer 

Zoals ik hierboven in de inleiding al vertelde, kwakkelt het weer enorm op het moment. Niet echt optimaal dus, want je hebt je loungeset net een beetje leuk aangekleed en er komt alweer een regenbui aan. Zo kun je toch niet buiten zitten? Idealiter wil je een overdekte zitplaats hebben in de tuin zodat je elk zonnig moment dat je buiten kunt zijn, mee kunt pakken.

Zelf hebben wij een glazen overkapping in de tuin. Nu we gaan verhuizen weten we dat we ook bij het nieuwe huis ergens een overkapping zullen plaatsen. We kunnen namelijk echt niet meer zonder. Ik deel hieronder een aantal voordelen om jou ook te overtuigen: 

 • De warmte blijft onder de overkapping of serre hangen. Hierdoor kun je ’s avonds ook langer buiten blijven 
 • Je hoeft niet telkens al je tuinkussens naar binnen te sjouwen (zeker niet wanneer je all weather tuinkussens hebt net als wij) 
 • Je creëert een verlengde van je huis
 • Serres en glazen overkappingen kunnen op maat geleverd worden en dus geheel naar eigen wens. Ook geschikt voor de wat kleinere tuin dus! 
 • Er zijn enorm veel opties waar je voor kunt kiezen. Bij Metalura kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een glazen dak dat je open kunt schuiven.
metalura overkapping

Een serre of een overkapping?

Of je nu gaat voor een serre of voor een glazen overkapping, is geheel afhankelijk van je persoonlijke wensen. Wij hebben bijvoorbeeld niet zo’n grote tuin dus wilden het vooral erg open houden. Dat was de reden waarom wij kozen voor een glazen overkapping. Wil je juist vaker buiten zitten dan biedt een serre juist meer voordelen. Doordat je de zijkanten en voorkanten kunt sluiten met een glazen vouwwand, kun je veel vaker buiten zitten omdat de temperatuur dan een stuk aangenamer blijft.

serre

De aankleding

Zoals ik al benoemde, vind ik het een enorm voordeel dat je de ruimte in de serre of onder de glazen overkapping gezellig kunt aankleden. Je hoeft niet elke ochtend en avond te sjouwen met al je spullen. Zeker nu een groot aantal mensen dit jaar hun vakantie viert in eigen tuin, hoort dit sjouwen niet bij het ultieme vakantiegevoel. Probeer de stijl van je interieur door te laten lopen in de aankleding van de overkapping of serre. Maak er één geheel van. Dit is niet alleen mooier maar ook nog eens super handig. Je kunt kussentjes en andere aankleding eenvoudig van binnen meenemen naar buiten. 

Enkele handig tips voor de aankleding: 

 • Ga aan de slag met gezellige kussentjes en plaids
 • Leg een mooi vloerkleed buiten (hier zijn speciale tuinvloerkleden voor) 
 • Hang tuinposters op om de boel op te fleuren
 • Zet geen kaarsen buiten (deze smelten van de zon!) 
 • Neem wat accessoires van binnen mee naar buiten
 • Kies voor een mooie loungeset of tuinset
serre of overkapping

Ik ben benieuwd: wie van jullie heeft ook een serre of overkapping of zou er juist graag een willen hebben? Laat het achter in een reactie!

Fotocredits: HOOG.design

Lees ook eens:
Tuin betegelen? Lees deze 6 tips!