Zeker tijdens deze koude dagen kan ik soms maar aan 1 ding denken: een lekkere warme douche nemen. Ikzelf heb al een perfecte douche maar mocht je op zoek zijn naar een betere dan heb ik een aantal tips voor je!

Een warme douche

Wijzelf hebben maar liefst 4 douchekoppen in de badkamer. Klinkt luxe he?! Nee, eerlijk gezegd hebben wij 2 douches met een regendouche en een normale douchekop. Soms noem ik het ook weleens onze “wasstraat”. Op en top luxe. Ideaal ook want de regendouche is vooral ontspannend maar wanneer ik mijn lange haren wil uitspoelen is het soms wel handiger als de straal wat dichter bij mijn hoofd staat. Aangezien ik 1.58 cm hoog ben, duurt het wel even voor het water van de regendouche mijn haar heeft bereikt dus voor het uitspoelen van de shampoo gebruik ik dan weer de andere douchekop.

Beste douchekop

Oké, ik heb dus al de perfecte douche thuis maar daar zijn jullie niet mee geholpen. Ik zou jullie nog een aantal tips geven en dat ga ik ook zeker doen:

Tip 1: Kijk naar je wensen

Dit lijkt een inkoppertje maar schrijf eens voor jezelf op wat je echt belangrijk vindt aan de douchekop. Houd je van een harde straal of heb je juist een voorkeur voor een zachte straal? Of kies je voor een douchekop met verschillende stralen? Is je man ruim 2 meter lang dan is het wellicht belangrijker dat de douchekop ruim te verstellen is. Kortom: bekijk eens goed wat je wensen zijn en vooral welke echt een pré zijn voor jouw ideale douchekop.

Tip 2: Kijk naar de mogelijkheden

Zoals ik al aangaf hebben wij 2 regendouches naast elkaar. Waar anderen hele gesprekken voeren tijdens het avondeten hebben Jim en ik dat tijdens het douchen. En ja, hierbij letten we er natuurlijk wel op dat we niet een half uur onder de douche staan water te verspillen. Mocht je nou ook 2 regendouches naast elkaar willen dan moet je allereerst kijken of dit wel mogelijk is bij jullie. Uiteraard kijk je ernaar of de ruimte groot genoeg is, maar vergeet ook niet de capaciteit van de cv-ketel. De cv-ketel die standaard in onze nieuwbouwwoning geplaatst is, had niet genoeg capaciteiten om 2 regendouches met genoeg druk te verwarmen. Mocht je hier zelf geen verstand van hebben dan kun je altijd even informatie inwinnen. Ga je een regendouche kopen, let er dan ook even op of je plafond hoog genoeg is. In sommige oude huizen is het plafond verlaagd waardoor je het kraanpunt moet verlagen omdat anders de douchekop tegen het plafond aankomt.

Tip 3: Kies voor een mooi design

Natuurlijk is het uiterlijk van de douchekop ook belangrijk. Gelukkig is de keuze tegenwoordig enorm groot. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een strakke vierkante douchekop of je kunt kiezen voor ronde vormen. Ook is er veel keuze uit verschillende kleuren. Uiteraard kun je voor messing gaan maar ook koper en zwart behoren tot de mogelijkheden. Ooit wil ik al mijn kranen nog vervangen voor zwarte!

Inspiratie

Graag deel ik ook nog een paar prachtige badkamers van mede-instagrammers. Ik ben echt verliefd op de volgende:

bohemian badkamer
sfeervolle badkamer
zwarte badkamer
warme douche
nieuwe badkamer
badkamer inspiratie
jungle badkamer
planten in de badkamer

Fotocredits: @Yvonne_kwakkel, @jellinadetmar @ireneburg7, @sevencouches, @sabinelamet_interior_feed

Bekijk ook even de prachtige badkamer van Angelique.