Het is wellicht de populairste interieurstijl van dit moment: hotel chique. Het straalt luxe, rust en eenheid uit. En precies die 3 elementen passen perfect bij een goede slaapkamer.  Het is daarom niet voor niets dat we massaal overstappen op een hotel chique slaapkamer. Benieuwd hoe jij dit ook voor elkaar kunt krijgen? Ik deel 5 simpele stappen! 

Hotel chique slaapkamer 

Voor ik begin met een aantal handige en simpele stappen voor het verkrijgen van zo’n hotel chique slaapkamer,  licht ik deze woonstijl eerst even toe. Hotel chic is eigenlijk de luxe uitstraling die je ook ziet in een luxe hotel. Marmer, goud, luxe, warmte, donkere kleuren en velvet zijn kenmerkend voor deze interieurstijl.

slaapkamer hotel chic

Stap 1: kies voor luxe

Voor we daadwerkelijk gaan beginnen met de styling,  moet je er eerst voor zorgen dat de basis luxe is. Kies daarom voor een goede boxspring of goed matras. Gelukkig kun je tegenwoordig ook prima een matras online bestellen. Wellicht nog wel beter dan in een fysieke winkel,  want je ziet eenvoudig alle specificaties. Daar heb je geen verkooppraatje voor nodig.  Daarnaast bieden ze ook 100 nachten proefslapen. Op die manier weet je zeker dat het matras uiterst comfortabel is en zorgt voor een goede nachtrust.  

hotel chique slaapkamer

Stap 2: kleurgebruik 

Zoals ik al even kort aangaf, passen donkere of warme kleuren en goud perfect bij hotel chique. Kies voor een chique behang op de wand achter het bed of maak hem juist donker om zo meer spanning te creëren.  Kies voor 1 muur die alle aandacht trekt (achter het bed) en kies bij de andere wanden voor een lichtere, zachte tint. Vergis je niet: ook zachte tinten passen perfect bij hotel chique. Zorg er in ieder geval voor dat geen enkele muur wit blijft. Wees ook niet bescheiden… betrek het plafond hier ook bij.  

hotel chic interieur

Stap 3: materiaalgebruik

Naast het toepassen van de juiste kleuren is het ook belangrijk de juiste materialen te gebruiken.  Marmer straalt direct luxe uit.  Kies bijvoorbeeld eens voor een mooi nachtkastje met een marmeren blad. Zet een mooie poef met velvet stof in de hoek van de slaapkamer en kies voor een luxueuze deken of sprei. Ook velvet gordijnen zijn een goede toevoeging!

hotel chique slaapkamer maken

Stap 4: verlichting

Aangezien je gebruik maakt van donkere kleuren,  is het belangrijk ook goed na te denken over de verlichting in je slaapkamer. In een hotel chic slaapkamer wint de sfeervolle verlichting het van functionele verlichting. Led strips kunnen ook helpen om wat meer diepte te creëren in de slaapkamer. Zorg er dan wel voor dat ze op een warme tint afgesteld staan. Gouden hanglampen passen er ook goed bij. 

chique slaapkamer

Stap 5: het afstijlen

Het zal je wellicht ooit al eens zijn opgevallen: in een hotelkamer zie je nooit veel kleine prullaria. Er wordt vaak gekozen voor grote elementen zoals een grote vaas in de hoek, een mooi groot schilderij en wat koffieboeken voor op het nachtkastje. Zorg ervoor dat ze stuk voor stuk groots, luxueuze en een echte eyecatcher zijn, maar zorg er ook voor dat je het aantal beperkt houdt om een goede balans te behouden. 

hotel chique slaapkamer maken
bedroom hotel chique

Zien jullie zo’n hotel chique slaapkamer ook wel zitten?