2021 is alweer afgelopen en wij maken ons alvast klaar voor een beter 2022! De tijd vliegt ontzettend hard en het is tijd om vooruit te kijken. Wij hebben alvast de beste woontrends van 2022 voor je in kaart gebracht zodat jij weer wat nieuwe inspiratie opdoet. We gaan stap voor stap weer het ‘gewone’ leven oppakken en daar hoort natuurlijk ook een nieuw interieur bij. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder!

Creëer rust

We hebben de afgelopen jaren jammer genoeg ontzettend veel chaotische momenten meegemaakt. Door alle chaos en de drukke levens die we leiden is het juist ontzettend belangrijk om een rustige omgeving te creëren. Dit wordt binnenshuis gedaan door de basis te leggen met neutrale tinten. Denk bijvoorbeeld aan kleuren zoals wit, beige, grijs en zwart. Maak het niet te druk voor jezelf, maar maak het ook niet al te basic. Voeg bijvoorbeeld een mooie blauwe roos toe als decoratie. Op deze manier creëer je rust en maak je je huis niet al te saai! 

Jaren 70 

De jaren 70 zien we steeds vaker terugkomen. Niet alleen in de modewereld, maar nu ook in de woonbranche. Een sprankje retro is meer dan genoeg om het huis een extra tintje te geven. Denk bijvoorbeeld aan milde design van oranje in combinatie met olijfgroen. Andere warme neutrale kleuren vrolijken het interieur toch net wat meer op.  Het is grappig dat de jaren 70 weer terugkomen in huis aangezien er zeker een behoorlijke afkeer tegen is geweest.

woontrends van 2022

Thuiswerken 

Het thuiswerken zorgt ervoor dat we ons kantoor gedeeltelijk naar huis brengen. Dit is relatief nieuw in huis, maar heeft zeker wel de aandacht nodig. Het thuiswerken begint namelijk structureel te worden en het is goed om hier bewust bij stil te staan. Creëer daarom een inspirerende plek in huis waar jij het fijn vind om te werken. Hierbij is het wel ontzettend belangrijk dat je ook de dag weer afsluit! Maak dus een privé plek in huis, waar je buiten werktijden bijvoorbeeld niet meer hoeft te komen. Is dit niet mogelijk? Zorg er dan in ieder geval voor dat je niet 8 uur lang in je slaapkamer werkt. 

Natuurlijke tinten 

In 2022 draait alles om rust creëren. Waar kom je beter tot rust dan in de natuur? Of je nu gaat uitwaaien aan het strand of een boswandeling doet in het weekend, je creëert rust voor jezelf. Dit gaan we in 2022 ook binnenshuis terugzien met het gebruik van marmer, hout en graniet. Het open gevoel wat je buiten hebt, neem je mee naar binnen. Daarnaast zijn we ook klaar met de afgesloten ruimtes en creëren we open en lichte ruimtes.