Hoewel het op dit moment nog erg koud is buiten en je tuin waarschijnlijk verre van summerproof, is het toch al de hoogste tijd om na te denken over wat je nog nodig hebt voor de zomer van 2022. Benieuwd naar dé musthaves voor de zomer van 2022 op het gebied van tuinen? Bekijk ze hieronder! 

Kamado barbecue 

Een van de musthaves voor de zomer van 2022 is toch wel de kamado barbecue. Wellicht heb jij er al ooit eentje gekocht, maar dit keer moet je kiezen voor de beste kamado. Er wordt namelijk voorspelt dat we massaal buiten gaan eten deze zomer en het ervan nemen zodra het ook maar een beetje kan. We gebruiken de kamado niet alleen om vlees te grillen, maar gebruiken hem ook als pizzaoven, laten er urenlang spareribs op grillen en ga zo maar door. 

buitenkeuken

Als muziek in je oren 

De volgende musthave klinkt als muziek in je oren. Niet figuurlijk, maar letterlijk! Wellicht gebruik je nu nog een bluetooth speaker die je ergens in je tuin neerzet of misschien is het bij jou juist enorm stil tijdens een zomeravondje. Muziek heeft een positief effect op je humeur en is daarom ook noodzakelijk in je tuin. Maar zo’n enkele speaker… dat geluid dat vanuit een centraal punt komt, is natuurlijk niet echt mooi. Installeer daarom tuin speakers (die geschikt zijn voor buiten) in je tuin. Zo heb je overal in je tuin een heerlijke sfeer!

Een veranda of overkapping 

Zoals gezegd gaan we – zodra het weer het ook maar een beetje toelaat – volop genieten in onze tuin in 2022. Een beetje frisser? Dat lossen we op met een heater. Tegen regen moet je echter wel een overkapping hebben. Bouw (of laat bouwen als je zelf niet zo handig bent) een mooie veranda of overkapping. Je kunt hem ook nog omtoveren tot een ware tuinkamer wanneer je hem uitbreidt met wanden of deuren. 

terrasoverkapping

Alles voor de diertjes 

Natuurlijk zijn we allemaal een stuk bewuster geworden van de keuzes die we maken en de impact daarmee op de natuur om ons heen. Velen van ons hebben die stoeptegel-tuin al omgebouwd tot een groene oase. Daarnaast kun je jouw tuin nog aantrekkelijker maken voor vogels, vlinders en andere insecten. Hang vogelhuisjes op, een mooi bijenhotel, een insectenhotel en kies ook voor een lieveheersbeesthuisje. Maak er echt een diervriendelijke tuin van!