Het inrichten van een huis naar je eigen smaak en stijl is natuurlijk hartstikke leuk. Moodboards maken, kleurstalen uitzoeken en meubelgiganten bezoeken om zo tot jouw perfecte inrichting te komen. Maar daar gaat natuurlijk iets belangrijks aan vooraf; het kopen van een huis.

Waar vroeger woningen nog maanden – en in sommige gevallen wel jaren, leeg konden staan gaat het er in de huidige woningmarkt toch niet iets anders aan toe. Huizen zijn binnen no time verkocht, en vaak nog ver boven de vraagprijs! Op zich leuk als verkoper, de kans dat je je huis met een leuke overwaarde verkoopt is immers groot, maar als koper kun je er radeloos van worden.

Of je nou koper of verkoper van een woning bent, in de huidige woningmarkt kan dit een ingewikkelde kwestie zijn. Het kan dan ook prettig zijn om de kennis en kunde van een makelaar hiervoor te gebruiken zodat iemand je kan helpen met bijvoorbeeld het selecteren van het juiste aanbod, het plannen van bezichtigingen of het nemen van moeilijke beslissingen onder tijdsdruk.

In deze blog lees je wat een makelaar voor jou zou kunnen betekenen.

Jouw woning verkopen

Het verkopen van een woning is een grote stap. Je hebt besloten hier weg te willen, je wil bijvoorbeeld een groter, of juist kleiner huis, een andere locatie of je hebt überhaupt gekozen voor een nieuwe woonoplossing. Wat jouw reden tot verkoop ook is, het in de hand nemen van een makelaar is voor de verkoop van jouw huis een logische stap.

Bijna alle Nederlanders maken gebruik van de diensten van een verkoopmakelaar. Dit is ook niet zo gek, want het verkopen van je huis zonder makelaar is veel werk. Je moet zelf bijvoorbeeld de prijs van je woning bepalen, de bezichtigingen inplannen en je woning onder de aandacht brengen zonder de exposure van Funda.

Het verkopen van jouw huis zonder makelaar is ook mogelijk, en dit is ook iets wat steeds meer mensen overwegen. Het overgrote deel kiest echter wel voor de diensten van een makelaar, omdat zij de stress en de tijd die het kost om je woning zelf te verkopen, de besparing niet waard vinden. Als je je woning echter zonder makelaar verkoopt, kun je de woning vaak wel iets scherper prijzen, omdat je geen makelaar hoeft te betalen voor zijn of haar diensten.

wel of geen makelaar

Een woning kopen met of zonder aankoopmakelaar?

Naast dat een makelaar je kan helpen met het verkopen van jouw woning, kan een makelaar ook helpen met het vinden van jouw droomhuis. Een aankoopmakelaar heet dit. Een aankoopmakelaar zal je helpen en begeleiden bij het vinden van jouw ideale woning.

Het voordeel van een aankoopmakelaar in de hand nemen, is dat deze het gebied kent waar jij wil wonen, zodat hij of zij gericht kan zoeken naar huizen in wijken die voldoen aan jouw wensen. Ook heeft de aankoopmakelaar een netwerk en een beter zicht op wat jouw eventuele droomhuis waard is, waardoor je deze wellicht voor een betere prijs kunt aanschaffen.

Het aanbod van woningen is tegenwoordig beperkt en als koper moet je steeds vaker onder druk een belangrijke beslissing nemen. Een aankoopmakelaar ondersteunt en begeleid je in

het gehele proces, van de zoektocht en bezichtigingen tot aan de sleuteloverdracht bij de notaris. De makelaar adviseert, maar jij bent uiteindelijk natuurlijk degene die beslist.

Een huis kopen zonder aankoopmakelaar is natuurlijk ook een optie, en dit doen ook veel mensen. Echter kan dit meer stress en onrust met zich meebrengen, zeker als je nog niet zo vaak een woning hebt gekocht. Het voordeel van het kopen van een woning zonder aankoopmakelaar is dat je de kosten die de makelaar rekent in ieder geval niet kwijt bent, en later eventueel weer kan besteden aan jouw droominterieur!

makelaar nuttig

Gilde Makelaars

Makelaars vind je in ieder dorp of stad, en dat is ook logisch, want een plaatselijke makelaar met kennis van het gebied kan je vaak veel beter helpen. Een van deze plaatselijke makelaar is Gilde Makelaars. Gilde Makelaars is een makelaar in Sassenheim die jou kan begeleiden bij zowel het kopen als verkopen van jouw (toekomstige)droomwoning. Deze powervrouwen zetten zich dag en nacht in om jouw droomhuis te vinden en zijn pas tevreden als jij dat ook bent.

Ook met andere diensten kan Gilde Makelaars je helpen, bijvoorbeeld met het taxeren van je woning in Sassenheim. Handig als je je huis wil verkopen of je hypotheek wil ophogen na een verbouwing.