Waar de keuken vroeger vaak een weggestopt hoekje in huis was, is het tegenwoordig vaak een belangrijke ruimte in huis. Een “leefkeuken” is dan ook echt een begrip. Je kookt er, komt er samen, eet er etcetera. Een keuken hoeft dus allang niet alleen meer praktisch te zijn. Je moet je er thuis voelen, het moet passen bij je interieur. Ik deel 5 investeringen die je echt in je keuken moet maken! Geloof me, ze zijn het stuk voor stuk waard! 

Keuken investeringen 

Voel jij je helemaal thuis in je huis en verwacht je dat je hier de aankomende jaren nog wel zal blijven wonen? Dan moet je deze investeringen echt maken. Voor je eigen woongenot, maar ook omdat ze je huis uiteindelijk meer waard maken, mocht je je huis toch ooit gaan verkopen. 

1. Een mooie keukenachterwand 

Het is vaak iets wat te weinig aandacht krijgt wanneer je een nieuwe keuken besteld: de achterwand. Tegenwoordig is het helemaal trendy om daar juist een eyecatcher van te maken. Kies voor een mooie marmeren wand of ga juist voor mooie tegels. Je hebt ze in allerlei vormen en maten. Tegels kopen doe je gewoon online! Dat deed ik zelf ook bij de mijn nieuwe grijze keuken. Ook leuk: hexagon of mermaid tegels. Dat geeft een speels effect!

investeringen in je keuken

2. Georganiseerde voorraadkast

Je voorraadkast is eigenlijk het verlengde van je keuken. Vaak zit hij ook in de buurt van je keuken. Mocht je er nog geen hebben, of hij zit helemaal aan de andere kant van je huis, overweeg dan eens een inbouw voorraadkast te bouwen bij je keuken. Je levert een deel van de ruimte in, maar je krijgt er juist in je keuken genoeg ruimte voor terug aangezien alles georganiseerd opgeborgen zit. Wil jij tips hebben om een voorraadkast georganiseerd in te richten? Lees dan deze blog even. 

voorraadkast

3. Natuursteen aanrechtblad

In het vorige huis hadden we een kunststof aanrechtblad. Het was toen namelijk helemaal hip om een dik aanrechtblad te hebben en dat was nou eenmaal – voor ons als starters – niet te betalen in natuursteen. Nu we verhuisd zijn en een nieuwe keuken kochten, kozen we juist wel voor een natuursteen aanrechtblad. Ik kan je vertellen: het is de investering 300% waard. Enorm fijn in onderhoud en het ziet er zo luxe uit! 

4. Wijnkoelkast

Nou ben ik zelf niet zo’n enorm grote wijndrinker, maar hoe tof is het om een wijnkoelkast te hebben in je keuken. Ook een dikke USP wanneer je jouw huis wilt verkopen! Je keuken straalt direct klasse uit en daarnaast weet je zeker dat er altijd een wijntje koud staat als er onverwachts visite komt.

5. Kokend waterkraan

Een laatste investering die eigenlijk iedereen zou moeten maken is een kokend waterkraan! Iedereen kent natuurlijk het merk Quooker, maar er zijn ook goedkopere alternatieven van andere merken. Zelf ben ik wel een Quooker fan hoor. Ik gebruik het kokend water echt overal voor. Zo kookt mijn rijst meteen wanneer ik start met kokend water. Ditzelfde geldt voor een eitje. Scheelt heel veel tijd! Natuurlijk heb je direct een lekker theetje en ga zo maar door. Ook handig wanneer je, net als wij, geen warm water aansluiting hebt in de keuken. Zo krijg je toch warm water en hoef je niet vanalles te verbouwen aan je huis!

kokend water kraan

Hebben jullie nog goede keuken investeringen die je wilt delen? Laat het me weten!