Geloof het of niet, maar we denderen alweer af op het nieuwe jaar. Met een nieuw jaar komen er ook weer nieuwe trends. Wil jij er zeker van zijn dat jouw slaapkamer straks helemaal trendy is? Lees dan de trends op het gebied van beddengoed voor 2021!

Beddengoed trends

In het vorige huis had ik enorm veel zwart. Mijn beddengoed bestaat dan ook voor 80% uit zwart. Tijd om dat te vervangen nu ik meer wit/grijs in huis heb. Beddengoed is natuurlijk meer dan alleen een mooi dekbedovertrek. Begin met een matrasbeschermer met daaroverheen een mooi hoeslaken. Kies voor een goed dekbed met een mooi dekbedovertrek eromheen en kleed het vervolgens aan met een mooie sprei en kussentjes! En dat allemaal volgens de laatste trends…

Bloemenpracht

Wie kent ze niet? De prachtige dekbedovertrekken van Essenza. Dekbedovertrekken met een duidelijk statement, vol met bloemen en intense kleuren. Hoewel een bloemetjes dekbedovertrek niet zo modern en aantrekkelijk klinkt, zijn ze populairder dan ooit! 

Opvallend 

Big, Bigger, Biggest. Wat we echt gaan terugzien in 2021 zijn opvallende dekbedovertrekken. Veel kleur, drukke prints en grote afbeeldingen op je dekbedovertrek. Ook de spreien zijn wat opvallender. Ga bijvoorbeeld voor een mooie glanzend satijnen sprei voor een echt hotelkamer-effect. 

Effen 

Ben je niet zo van het opvallende? Of leg je er toch een sprei overheen? Dan kun je beter kiezen voor een mooi effen dekbedovertrek. Mijn favoriet is toch wel een linnen, witte effen dekbedovertrek van Kayori. Je krijgt zoveel rust in de slaapkamer hierdoor. Juist door te kiezen voor effen, kun je wat losser gaan in de aankleding van je slaapkamer!

beddengoed 2021

Luxe stoffen

Niet alleen qua design zijn er trends te ontdekken. Ook op het gebied van materiaal. Het mag allemaal iets luxer en duurder in 2021. Kies voor een mooi linnen dekbedovertrek of ga voor satijn. Ook je hoeslaken mag van bijvoorbeeld percal (persoonlijke aanrader van mij). Goedkoop is duurkoop. Kies daarom voor beddengoed met een luxe afwerking die jaren meegaat. Ook nog eens super… 

Duurzaam

Ja, we moeten er allemaal aan geloven (en ik ben groots voorstander!): we moeten duurzamer leven. Kies daarom voor beddengoed van kwaliteit met eventueel een keurmerk. Bestel je beddengoed ook bij een Nederlands bedrijf zoals Smulders Textiel. Zij hebben een groot magazijn waar enorm veel op voorraad ligt. Dit scheelt natuurlijk een ritje vanuit de fabrikant die voor jouw ene pakketje op en neer moet gaan rijden! Heb je oude plaids en spreien liggen? Daar kun je vast nog iets anders handigs mee doen! 

beddengoed trends

Welke trend spreekt jou aan?

Heb je ook mijn andere blog gezien:
Makkelijke DIY: Een hemelbed maken
Muggen in de slaapkamer? Zo kom je er vanaf!