Niets zo vervelend dat gezoem rond je oren wanneer je net in bed ligt. In het midden van de nacht op zoek naar die vervelende mug, met je halfslapende kop is vanaf nu verleden tijd want ik heb de gouden tip voor jou: muggen in de slaapkamer zijn verleden tijd!

Muggen in de slaapkamer

Ik denk de grootste ergernis tijdens de zomermaanden: muggen op je slaapkamer. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om deze tegen te gaan met een klamboe, maar stijlvol is dat natuurlijk niet. Ik heb de oplossing voor jou zonder dat je hiervoor je slaapkamer hoeft te verbouwen. Het is eigenlijk heel simpel en je hebt er maar 1 ding voor nodig: een Geurwolkje!

muggen in de slaapkamer

Geurwolkje

Mocht je nog niet bekend zijn met het fenomeen Geurwolkje, dan zal ik dat nu kort even toelichten. Geurwolkje is een aanbieder van Aroma Diffusers en Etherische Oliën. Zelf heb ik de Nimbus 2.0 diffuser van Geurwolkje.

Etherische olie

Maar nu weer even terug naar het probleem: muggen in de slaapkamer. Hoe kan een Aroma Diffuser en etherische olie daar nu bij helpen? Het antwoord is simpel. Muggen houden niet van etherische olie en met name niet van citrus geuren. Zet dus je diffuser een paar uur voor je gaat slapen aan op je slaapkamer en alle muggen zullen deze ruimte snel verlaten. Let er dan wel op dat je het licht op je slaapkamer uit laat en de deur op een kiertje zet. Kies één van onderstaande geuren als olie want deze werken het beste tegen muggen:

  • Sinaasappel
  • Lemongrass
  • Citroen
  • Morning Daisy
  • Zomerbries

Mijn persoonlijke aanrader is toch wel sinaasappel. Deze ruikt echt heerlijk fris!

muggen in de slaapkamer

Andere voordelen

Buiten het feit dat je de muggen hebt verjaagd (op diervriendelijke wijze!), zijn er nog meer voordelen aan het gebruiken van een diffuser in huis. Het helpt bijvoorbeeld ook bij hooikoortsklachten. De lucht wordt bevochtigt en zoals ik al eens eerder schreef in het artikel “Hoe gezond is jouw huis eigenlijk?”, is het heel belangrijk om een goede luchtvochtigheid te hebben in huis.

Daarnaast is elke olie weer goed voor iets anders. Lees daarom goed de beschrijvingen van de oliën. Kortom: genoeg redenen om een Geurwolkje in huis te nemen!