Tegels maken de badkamer! Het is daarom van groot belang goed na te denken over het type tegels dat je wilt in je badkamer. Waar vroeger de keuze nog niet enorm groot was, kun je tegenwoordig kiezen uit tal van opties. In deze blog neem ik je mee naar de eerste keuze die je moet maken: welk type tegel kies je? De kleur en grootte van de tegels is vervolgens aan jou!  

Hexagon tegels

Laat ik beginnen met mijn favoriete tegels van dit moment: hexagon tegels. Helemaal trendy en dat is te begrijpen ook want deze tegels maken je badkamer alles behalve saai. Zelf vind ik witte hexagon tegels ideaal combineren met zwarte douchekranen. Perfect voor een industrieel of modern interieur.

hexagon tegels
Witte hexagon tegels bij @uniekhuisje

Visgraat tegels

We zien tegenwoordig steeds vaker visgraat vloeren in interieurs. Niet vreemd dus dat we die ook steeds vaker terug zien in badkamers. Het geeft een speels effect ondanks dat het uiterlijk toch heel strak en modern is.

visgraat tegels
Visgraat tegels bij @kavel48

Natuursteen tegels

Deze optie hebben wij op dit moment in onze badkamer: natuursteen tegels. Laat je natuursteen tegels in wildverband plaatsen voor een speelser en natuurlijker effect. Ben je op zoek naar een spa gevoel in je eigen badkamer? Dan is dit wellicht één van de beste keuzes.  

milieuvriendelijke badkamer
Mijn eigen badkamer

Normale badkamertegels

Natuurlijk kun je ook gewoon kiezen voor tijdloze “normale” badkamertegels. Vierkant of rechthoekig zonder fratsen. Je weet dan in ieder geval zeker dat je badkamer niet “uit de mode” raakt. En eerlijk gezegd is hier natuurlijk helemaal niets mis mee!

badkamertegels
Prachtige badkamer bij @whisperingbold

Geen tegels

Oké, ik geef toe, deze hoort niet echt thuis in het rijtje: mooiste badkamertegels van dit moment. Het zijn namelijk geen tegels. Toch is het zeker het overwegen waard om te kiezen voor geen tegels in je badkamer. Denk bijvoorbeeld eens aan een mooie betoncire. Dit is in vele kleuren verkrijgbaar, dus je kunt je badkamer net zo donker of licht maken als je zelf wilt. Ook kun je kiezen voor een andere tint op de vloer dan op de muren. Het schoonmaken van deze muren en vloeren is ook nog eens een stuk eenvoudiger want je hebt geen voegen!

betoncire badkamer
Betoncire badkamer en visgraat bij @huis.aanhetwater

Welke tegel is bij jullie favoriet?