Tijd om weer eens een aantal leuke DIY projecten met jullie te delen. Dit keer heb je geen zaag of schuurmachine nodig, maar een naaimachine. Koop de mooiste stoffen en ga aan de slag met de volgende leuke projecten!

DIY projecten met een naaimachine

Zelf heb ik ook een naaimachine en om eerlijk te bekennen gebruik ik deze echt veel te weinig. Toen ik de volgende leuke DIY’s tegenkwam, moest ik deze gewoon met jullie delen (voor de beschrijving: klik op de afbeelding). Even in de leer bij mijn moeder (moeders kunnen toch altijd nog beter met stoffen en naalden overweg) en wie weet deel ik binnenkort mijn eigen projecten.

Woonkamer

We beginnen bij de woonkamer. Op deze plek ben je nou eenmaal het meeste aanwezig in huis. Natuurlijk heb ik al eens met jullie gedeeld dat ik een soort van kussen-koop-verslaving heb. Inmiddels houdt Jim mij tegen en mag ik er geen meer bijkopen. Inderdaad, bijkopen… dus misschien mag ik ze wel zelf maken?! Onderstaande kussen is bijvoorbeeld gestempeld met pijlen.

kussen stempelen

Ook een leuk project is deze DIY poef (klik op de afbeelding om het stappenplan met korte GIFjes te zien):

poef maken

Eetkamer

En van de woonkamer gaan we door naar een leuk project in de eetkamer. Met Pasen voor de deur, kan dit mooie tafelkleed niet ontbreken. Het past perfect bij je gedekte paastafel!

tafelkleed maken

Slaapkamer

Na deze projecten heb je het onder de knie en gaan we ook boven aan de slag met mooie stofjes. Wist je bijvoorbeeld dat je gewoon zelf je dekbedovertrek kunt maken? En wat dacht je van deze budgetvriendelijke kussenslopen:

diy kussensloop

Kinderkamer

Tot slot heb ik ook nog een leuk DIY project voor de kinderkamer. Natuurlijk kun je ook al aan de gang met enkele bovenstaande klusjes. Een kinderkamer kan namelijk ook altijd leuke sierkussens gebruiken en maak een dekbedovertrek met een hip stofje voor de wat grotere kids. Daarnaast kun je onderstaande babydeken maken. Deze is toch gewoon TE CUTE!

diy babydeken

Stoffen inspiratie

Ben je nog niet echt enthousiast geworden van de DIY projecten? Je kunt het natuurlijk ook gewoon kant-en-klaar kopen. Toch werd ik wel heel erg enthousiast toen ik de volgende stoffen zag bij De Stoffenkraam:

Hoe tof is deze stof voor een stoere jungle kamer. Ook heeft het echt een romantische uitstraling waardoor hij perfect in de slaapkamer past!

jungle stof

En als we dan toch in de romantische sferen zitten, dan past onderstaande bloemenpatroon er ook echt bij. Helemaal trendy en goed te combineren met veel kleuren!

bloemen stof

Ben je net als ik meer een monochroom type? Dan past onderstaande stofje perfect bij je. Lekker speels!

stippen stof

Fotocredits: radio2.be, vtwonen.nl, Mysimplyspecial