Inmiddels is het vrij normaal geworden om thuis te werken. Wellicht had je voor de pandemie nog nooit thuis gewerkt of deed je dat nauwelijks en zit je inmiddels vrijwel elke dag netjes achter je laptop op pc in je eigen woning. Bij mij is dat namelijk ook het geval. Nu het inmiddels vrij normaal is geworden, is het ook noodzakelijk om eens kritisch naar je werkplek te kijken. Wellicht heb je destijds je thuiskantoor vluchtig opgezet, maar kom je er nu achter dat je lichamelijke klachten krijgt. Niet zo gek natuurlijk. Ik deel daarom regelmatig blogs waarin ik een aantal tips geef om je werkplek te verbeteren. In deze blog ga ik het hebben over de ideale verlichting voor jouw thuiskantoor! 

Thuiskantoor 

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar inmiddels heb ik een plekje helemaal omgetoverd tot thuiskantoor. Soms zit ik nog weleens wat uurtjes aan de eettafel met mijn laptop, maar over het algemeen zit ik gewoon netjes aan een bureau met een PC. Hiervoor ben ik wel gaan verhuizen overigens. Dat was natuurlijk niet de enige reden om te verhuizen, maar het kwam wel enorm goed uit dat ik hier een eigen kantoor kon realiseren. Ik merk dat het enorm veel rust geeft. ‘s Avonds als ik klaar ben, doe ik het licht uit en doe ik de deur achter me dicht. Ik sluit dan echt de dag af. Marem, over dat licht gesproken… daar kan ik nog een verbetering maken.

thuiskantoor

Licht in de thuiskantoor 

Op mijn kantoor heb ik ingebouwde spots. Deze zaten er al in. Officieel was het namelijk geen kantoor, maar gewoon een extra ruimte in huis. Deze spots zitten natuurlijk precies op de verkeerde plaats om goed licht te geven. Sowieso zijn spots eigenlijk niet echt geschikt. Ik stuitte laatst op een led paneel. Dat lijkt me echt ideaal voor in mijn kantoor. 

Led panelen 

Waarom led panelen voor je thuiskantoor zo ideaal zijn? De meeste led panelen zijn inbouw, maar er zijn ook opbouw led panelen verkrijgbaar. Inbouw is ideaal voor een systeemplafond. Wij hebben dat ook op de werkkamer. Led panelen zijn er in diverse afmetingen. Ik zou dan een led paneel 60×60 nodig hebben. Led panelen besparen 90 tot 95 procent energie ten opzichte van traditionele TL-verlichting. Veel beter voor het milieu dus en voor je energierekening! 

Heb je trouwens net als ik een prachtig uitzicht vanuit je thuiskantoor op je tuin, zorg dan dat je voor de wintermaanden een led schijnwerper in de tuin hebt staan. Je wilt immers wel veilig thuiskomen na je woon-werkverkeer!!