Het komt altijd ongelegen en het kost een flinke smak geld: je CV ketel laten vervangen. Ga je er verstandig mee om dan kun je goed voorbereid zijn en kun je de beste keuze maken.

CV ketel vervangen

Soms is er nog geen vuiltje aan de lucht en lijkt alles nog perfect te werken. Je gaat dan toch niet meer dan duizend euro uitgeven aan iets wat nog niet nodig is? Fout! Een oude CV ketel kost je enorm veel geld (hij is immers helemaal niet energiezuinig) en is ook steeds minder veilig. Sowieso mag je jouw CV ketel weleens vervangen als hij ouder dan 15 jaar is. Je wilt natuurlijk niet wachten op het moment dat hij echt stuk gaat en je een tijd zonder warm water en verwarming komt te zitten.

Tip: schaf een nieuwe CV ketel aan vóór de winter begint! De prijzen liggen dan vaak lager en een cv ketel kopen en installeren kan dan nog sneller omdat er geen enorm grote vraag naar is.

cv ketel

Levensduur

De verwachte levensduur van een CV ketel ligt op dit moment rond de 12 tot 15 jaar. Dit ligt natuurlijk aan het type ketel, maar ook aan de manier hoe je er mee om gaat. Zo is jaarlijks (of halfjaarlijks) onderhoud echt geen overbodig luxe. Het beste kun je een onderhoudscontract afsluiten. Zo voorkom je hoge kosten (en vergeet ook de voorrijkosten niet). Zo’n contract lijkt op het eerste oog duur, maar je haalt hem er gegarandeerd uit! Kijk wel even goed naar de voorwaarden. Het ene onderhoudscontract is het andere niet!

Welke CV-ketel kies je?

Welke CV ketel je nodig hebt is afhankelijk van je situatie. Woon je in een appartement dan heb je natuurlijk een andere CV ketel nodig dan wanneer je in een oude woonboerderij woont. Ook ligt het aan je apparatuur. Heb je bijvoorbeeld een regendouche dan moet je CV ketel sneller een grotere hoeveelheid water warm krijgen.

Het belangrijkste bij je keuze voor een nieuwe CV ketel is de CW-klasse. CW staat voor Comfort Warmwater. Hoe hoger de CW-klasse, hoe meer warm water de ketel per minuut kan leveren. Tegenwoordig kun je een CV ketel aanschaffen tot CW-klasse 6! Op vele sites heb je tegenwoordig een online tool die je helpt met het maken van de juiste keuze!