Alweer een tijdje geleden dat ik een mooie binnenkijker deelde maar deze is er eentje die je niet wilt missen. Ze staat op het punt om te bevallen van haar kindje. Op Instagram kun je Marjoline vinden onder @wonenaandenachtegaal . Een licht interieur met heel veel hout… I love it. Bekijk hieronder haar verhaal en prachtige interieur. 

Even voorstellen

Hi! Ik ben Marjoline, 29 jaar oud en woon samen met mijn hubby in Warmenhuizen (ongeveer 10 km boven Alkmaar). Begin 2017 hebben we dit huis gekocht en sindsdien zijn we alles aan het verbouwen. We zijn begonnen met de bovenverdieping en daarna zijn we verder gegaan met de benedenverdieping en de tuin. Op wat kleine dingen na moeten we nu alleen nog de zolder verbouwen. We zijn gelijk in het huis gaan wonen om extra kosten, zoals huur, te vermijden. In het begin was het echt kamperen in eigen huis! We hadden geen douche, geen wasmachine en geen keuken. Gelukkig wonen mijn schoonouders om de hoek en konden we daar elke dag terecht. Achteraf denk ik echt: ‘Hoe hebben we dat gedaan?!’.

In het dagelijks leven werk ik als pedagogisch medewerker op een kinderdagverblijf. Ik heb eigenlijk de PABO gedaan maar toen ik klaar was met school was er heel weinig werk te vinden en zodoende ben ik in de kinderopvang beland. Maar uiteindelijk vind ik dit veel leuker! Ik ben nu in verwachting van ons eerste kindje en momenteel lekker met zwangerschapsverlof!

eettafel met verschillende stoelen

stellingkast interieur

Woon je op dit moment in jouw droomhuis?

Ik zou willen dat ik kan zeggen dat ik in ons droomhuis woon, maar dat is helaas niet zo! We wonen nu in een twee-onder-een-kapwoning en we willen uiteindelijk graag in een vrijstaande woning wonen.

Hoe ben je tot deze inrichting gekomen?

Ik doe heel veel inspiratie op via Pinterest en Instagram. Ik kan uren scrollen door deze apps en op die manier ideeën opdoen voor mijn eigen inrichting. Het nadeel van al dat ‘binnen gluren’ bij iedereen is wel dat ik elke keer weer iets anders wil, haha. Onze keuken bijvoorbeeld: die is nu 1,5 jaar oud en op zich zou ik wel al weer iets anders willen. Hoewel deze keuken ook prachtig is hoor!

zelf een kast maken

scandinavische inrichting

stellingkast

Wat vind je typerend voor je interieur?

Sowieso hebben we denk ik in elke ruimte wel gebruik gemaakt van hout. Veel van deze dingen hebben we zelfgemaakt. In de gang hebben we bijvoorbeeld de houten kapstok zelfgemaakt, in de woonkamer de houten schuifdeur en het pegboard en in de aanbouw de boomstam kast. Verder hebben we overal redelijk lichte kleuren gebruikt. Ik hou vooral van wit, zwart, grijs en groen maar de laatste tijd hebben we ook wat meer roze en geel in huis.

Wat zijn jouw interieur wensen nog op dit moment?

Ik wil heeeeel graag de Samsung The Frame tv! Ik heb al meerdere keren meegedaan met een win-actie maar helaas, het is nog niet gelukt, haha.

Hoe omschrijf je jouw stijl het beste?

Dat vind ik altijd een lastige vraag. Ik denk dat we in ons huis een combinatie hebben van meerdere stijlen door elkaar. Een beetje scandinavisch, een beetje landelijk, een beetje basic en een beetje urban jungle.

barndoor

hal inrichten

Een licht interieur met heel veel hout... I love it.

Wat is je allerlaatste aankoop geweest voor je interieur?

Een plant. Mijn hubby is een beetje besmet geraakt met het plantenvirus en wil het liefst elke week naar een tuincentrum, haha. Wat mij betreft hebben we nu wel genoeg planten in huis hoor! Ik vind het heel gezellig staan, maar van zo’n vol huis krijg ik ook een beetje een vol hoofd op de één of andere manier. Van mij mag het huis wel iets minder vol staan met planten en decoratie. Maar ja, ik woon hier niet alleen hé!

Heb je favoriete woonwinkels of merken?

Ik vind heel veel spullen van HK Living, House Doctor, Zuiver en Ferm Living mooi maar helaas ook wat aan de dure kant. Winkels met leuke betaalbare spullen vind ik Kwantum, Jysk en Karwei.

Welke interieurs op Instagram zijn favoriet bij jou?

Op Instagram hou ik eigenlijk heel erg van lichte feeds. Bijvoorbeeld die van @thathomepage, @maulissa, @bij.hes, @binnen.bij.buitenhuis, @missjettle en @by.es.trella.

Hou je wel van een licht interieur? Bekijk dan ook eens het lichte interieur van Melissa