Vandaag mogen we binnenkijken bij Daphne. Het is alweer even geleden dat ik met Daphne (@daphnennnn) afsprak om een binnenkijker te publiceren van haar stoer interieur. Ik deed een oproepje voor leuke nieuwe binnenkijkers en mijn inbox stroomde vol. Helaas kwam ik er nu pas aan toe om haar mooie interieur met jullie te delen.

Even voorstellen

“Hi, mijn naam is Daphne, ik ben 25 jaar oud en woon in Mierlo-Hout. Dit is tegenwoordig officieel deel van Helmond, maar de mensen hier willen dat nog niet horen. Ik ben hier gaan samenwonen afgelopen jaar met Kevin. We wonen sinds februari samen in ons eerste eigen huis samen met hond Spike en poes Yuna. Ik werk bij een supertoffe woonwinkel Abbey Lane. We hebben daar extreem veel leuke merken en daarnaast wordt er ook kleding verkocht. Doordat ik een opleiding heb gevolgd tot interieurstyliste ben ik daar dan ook dagelijks thuis mee bezig. Het is voor mij erg moeilijk om niks nieuws te bedenken in huis. Dit deel ik dan ook dagelijks op Instagram en sinds augustus ben ik een mini-blog begonnen om lekker van me af te schrijven en te delen wat me zoal bezig houdt”.

Eetkamer

Woon je op dit moment in jouw droomhuis?

“Nee dat denk ik niet. Ik vind toffe, oude elementen iets heel moois hebben. Dat er al echt karakter in huis zit of er is aangebracht. Dat hebben wij hier niet. We wonen nu in een huurhuis en hadden eigenlijk graag willen kopen wat nog niet mogelijk was voor ons. Zodoende zijn we hier terecht gekomen, maar huren is niet makkelijk en dit is eigenlijk ook best wel een heel mooi huis. Het liefste zou ik een huis hebben met glas in lood in de erker, houten balken en een prachtige grote tuin”!

Hoe ben je tot deze inrichting gekomen?

“Doordat ik al jaren in de interieurwinkels werk blijf ik natuurlijk dagelijks bezig met de trends en ontwikkel ik mijn eigen stijl. Ik vind het heerlijk om veel planten te hebben met donkere kleuren. Houten materialen vind ik ook heel erg mooi alleen de juiste meubels vinden dat lukt me nog niet goed. Ik woon al jaren op mezelf en heb vanalles bij elkaar gespaard en alweer weggedaan, zo hebben we wel een stijltje wat uiteindelijk hetgene heeft gemaakt wat het nu is. Wel heb ik nog een hele hoop wensen voor in dit huis”.

Grijze bank
Urban Jungle

Wat vind je typerend voor je interieur?

“De stoere elementen, waar lang niet iedereen van houdt, maar dan ook weer de combinatie met gouden details. Zoals bijvoorbeeld de ixxi met de doodshoofden bij onze eettafel. Deze moest en zou er in groot formaat komen. Deze kregen we uiteindelijk met veel geplease van de zus van Kevin, die er altijd heel vreemd naar kijkt”. Zo wilde ik ook eigenlijk dolgraag een mega afbeelding achter ons voeteinde van het bed, Dat is een grote kale muur, en een televisie hoefde van mij niet. Wel wilde ik daar iets hebben hangen waar ik naar kon kijken. De jungle poster van HK-living werd afgekeurd. Daarna ook de canvas jungle van HK-living. Uiteindelijk is het de Dolphin poster geworden, deze kreeg ik van mijn bonusmama. Ook niet iets wat anderen misschien zouden uitzoeken.

Wat zijn jouw interieur wensen nog op dit moment?

“Och, dit is een moeilijke, wensen blijven maar komen. Als eerste moet er een kapstok komen. Ik wil dolgraag planken bestellen, want heb het al helemaal bedacht in mijn hoofd hoe ik het graag zou willen hebben. Toch blijft dit een klusje die er al ligt vanaf februari. Ik wil ook dolgraag een andere eettafel, van hout. Daarnaast heb ik een tv-meubel van Dutchbone op mijn lijstje staan, maar nog nooit gemeten of die zou passen. Een oude werkbank zou in de keuken goed passen, maar dan mag het maar een kleintje zijn. Ooh, ik wil ook nog graag alle kozijnen van de buitendeuren, ramen op de bovenverdieping geschildert hebben, maar ook alle binnenkozijnen en deuren. Daarnaast hebben we de slaapkamer al twee keer geschilderd, maar hier raak ik maar ontevreden over. Eigenlijk zou er even iemand moeten komen voor een adviesje, zelf zie je het niet altijd meer”.

binnenkijken bij

Wat is je allerlaatste aankoop geweest voor je interieur?

De hangers voor in de slaapkamer van Be pure en Madam Stoltz! Ik zocht wat aankleding en kwam uiteindelijk eerst die van Be pure tegen. Daarna ontbrak er nog iets en ging ik opzoek naar een tweede en ik werd via instagram getipt voor de hanger van Madam Stoltz.

Heb je favoriete woonwinkels of merken?

Zeker! Mijn werk is zeker een van mijn favoriete woonwinkels: Abbey Lane in Valkenswaard. Daarnaast krijg ik altijd erg veel bonnen van de Sissy-Boy op verzoek van mezelf 🙂 ook Homestock in Eindhoven is een vast adresje waar ik binnenloop. Ik ben dol op gekke dingen voor in huis. Het kan soms echt wel heel lang duren voor ik een item heb gevonden waar ik echt heel erg blij van kan worden. Zo heb ik heel veel kussens, vloerkleed, stoelen en een te gekke vaas en klok van Abbey Lane in de woonkamer/keuken. Dit zijn echt wel items die ik niet zomaar zou vervangen omdat ik ze gewoon heel erg gaaf vind. Dat geldt ook voor onze lamp boven de eettafel. Die kregen we van de moeder van Kevin, zij is helaas overleden afgelopen april.

Hanglampen

Bekijk ook de volgende binnenkijkers eens:
Binnenkijken: een scandinavisch industrieel interieur
Binnenkijken bij interieurblogger Ilse
Okergeel met mintgroen: We kijken binnen bij Serife!