Zoals jullie weten heb ik vrij weinig kleur in huis. Dat wil alleen niet zeggen dat ik kleur in huis niet kan waarderen. Het huis van Serife vind ik echt prachtig en jaloersmakend. Okergeel met mintgroen is heel anders dan mijn zwart witte interieur maar o zo goede combinatie.

Even voorstellen

Hoi, ik ben Serife van @serifehome. Mijn leeftijd is 36 jaar en ik woon in een 2 kamerappartement. In mijn dagelijks leven ben ik vooral aan het werk en ‘s avonds geniet ik van mijn interieur of ben ik uiteten met vrienden. In het weekend ben ik altijd te vinden in interieurwinkels. Dat deel ik ook vaak in mijn stories, die overigens veel worden bekeken. Doordeweeks kijk ik veel op Instagram en op website’s voor wooninspiratie. Eigenlijk ben ik dus best wel veel met interieur bezig.

Binnenkijken
Okergeel woonaccessoires

Woon je op dit moment in jouw droomhuis?

Qua locatie en de ruimte van de woonkamer wel. Alleen mis ik nog een tweede slaapkamer waar ik een kledingruimte zou willen creeeren. Verder ben ik een persoon die altijd wel blij is met wat ik heb en kan daar helemaal van genieten. Dus ik maak van mijn huidige woning zoveel mogelijk mijn droomhuis van.

Hoe ben je tot deze inrichting gekomen?

Mijn huis had ik eerst ingericht met de spullen die ik had meegenomen van mijn kamer die ik huurde. Dat vond ik allemaal wel even best. Zoals eerder gezegd, ben ik altijd wel blij met wat ik heb, ook al is dat voor een ander niets. Op een gegeven moment kwam ik toch wel toe aan een verandering. Eerst wist ik niet wat ik precies wilde. Daarom begon ik heel steriel en zo veilig mogelijk. Namelijk wit, hout en grijs. Tot ik bij een winkel een kussen (okergeel) zag en er helemaal verliefd op werd. En zo is okergeel toegevoegd aan mijn interieur. Toen kwam het vloerkleed van Bintihome te koop. Dat kleed heeft naast okergele accenten ook (mint)groene accenten. En zo kwam de kleur (mint) groen er ook bij. Met het vloerkleed won ik ook nog eens een interieuradvies van Souraya ven Bintihome. Dankzij haar advies ben ik gaan durven de muren een kleur te geven. En zo, wordt het steeds meer een geheel. Nu ben bezig om veel planten toe te voegen aan mijn interieur. Veel mensen zeiden het, maar nu ben ik ook overtuigd. Planten geven echt een sfeer in huis. Kortom: mijn huidige interieur ben ik aan dat okergele kussen te danken :).

interieurinspiratie
witte keuken

Okergeel met mintgroen

Okergeel en (mint)groen, maar toch ook weer licht en ruimtelijk. Nu er ook veel planten bijkomen, wordt het misschien wat botanischer.

Interieurwensen

Ik zou toch nog een ander bureau willen. Een bureau dat de hele wand vult. (Dan kan ik nog meer stylen) Daarnaast een vitrinekast. Die mis ik ook nog steeds. Ik heb wel geleerd om niet te gaan zoeken. Dus het heeft allemaal geen haast. Zo iets moet ik onverwachts tegenkomen. Dat zijn de mooiste vondsten. Daarnaast mijn hal.. Die is 6 meter lang en maar 1,5 meter breed, met aan een kant allemaal deuren en aan de andere kant muur. Ik vind het erg lastig om daar iets gezelligs van te maken. Als ik thuiskom, heb ik niet meteen een wauw gevoel. Steeds meer merk ik wel dat een hal wel erg belangrijk is. Pas als ik de woonkamer in kom, krijg ik een thuisgevoel. Kortom, met de hal wil ik ook nog wat doen, maar wat..

“Ik raad iedereen echt aan om vaker naar de kringloop te gaan”.

Posterwand mintgroen muur
Okergeel met mintgroen
mintgroen muur

Je hebt een mintgroen muur. Wat is jouw stijl?

Lastig.. ik heb niet het idee dat dit echt een style is. Het is denk ik meer gemixt met alles. Want ik vind veel dingen ook mooi en leuk. Ik heb in het begin veel moeten zoeken naar wat nou echt bij mij past. Ik vind strak, design, witwonen en sfeer de beste combinatie die bij mij past. Dat is denk ik nu ook wat je terug ziet. Aan de ene kant een design salontafel, maar naast de bank weer een kringlooptafeltje met een plant erop. Laten we het echt dus bij mix houden!?

Wat is je allerlaatste aankoop geweest voor je interieur?

De twee groene kussens op de bank, een plaid en een kussen met okergeel en wit 😍 Ow en het kleed in de keuken. Dat kleedje matcht helemaal met de kleur op de muur achter het bureau. Word zo blij van zulke vondsten.

Woonaccessoires
interieurdetails

Favoriete woonwinkels of merken

Kringloopwinkels. Dan voel ik me niet schuldig als ik voor een prikkie wat “nieuws” in huis heb gehaald, zoals het kistje en ladenkastje op mijn tv meubel. Eigenlijk ga ik in het weekend overal wel langs. Intratuin is nu ook een winkel waar ik helemaal dol op ben. Daar moet ik alleen niet te lang blijven. Ik ben namelijk heel klein en tussen al die hoge planten voel ik me op een gegeven moment helemaal opgesloten. Maar het liefst ga ik naar winkels waar er bijzondere spullen te vinden zijn.
In mijn interieur zie je ook veel spullen van Hay. Die strakke lijnen vind ik ook super mooi. Daarom ben ik er zo’n fan van.

Tips van Serife

Ik raad iedereen echt aan om vaker naar de kringloop te gaan. Daar scoor je ook spullen die niet iedereen heeft. Dat maakt jouw interieur wat unieker dan dat van een ander. Zelf ga ik naast kringloopwinkels echt overal langs, zoals kwantum, leenbakker, karwei, intratuin, en natuurlijk sostrene grene.

Welke interieurs op Instagram zijn favoriet bij jou?

Het zou denk ik heel raar zijn als ik Souraya van bintihome niet noem. Al waren de kleuren, mijn vloerkleed etc niet dezelfde, haal ik alsnog heel veel inspiratie uit haar feed en tips. Als je goed kijkt, haal je zoveel tips uit haar styling. Zoals het mixen van materialen, hoogtes en vormen. Dit geldt ook voor de account van @juudithhome ook van haar account haal ik veel tips voor het toepassen van kleur en hoe je zorgt voor balans in de ruimte.

Nog meer binnenkijkers bekijken? Van een compleet zwart interieur tot aan een botanisch groen huis. Bekijk alle binnenkijkers!