Toen we ons huis een aantal maanden geleden kochten, was ik opslag verliefd op de gevel. Een oude gevel met karakteristieke eigenschappen. Ik wist meteen: ons oude naambord past hier niet meer bij. Die was immers strak en modern. Nee, het moest passen bij het karakter van het huis en een klassieke uitstraling hebben! In deze blog deel ik mijn nieuwe naambord van Mijnnaamplaat.nl en leg ik ook iets uit, wat je waarschijnlijk nog niet wist!

Mijn nieuwe naambord

Ik zie zo vaak dat mensen geen naambord hebben hangen. Ik vind dat zo bizar. Je bent toch immers trots op je huis en iedereen mag toch zien dat jij hier woont? Daarnaast vind ik het ook nog eens enorm vervelend als je ergens voor het eerst komt. Vol spanning bel je aan en wanneer de deur wordt opengedaan weet je pas 100% zeker dat je aan het juiste adres staat. Ik heb eens bij een vriendin van mij 2x bij het verkeerde huis gestaan. Achteraf bleek het huisnummer wel te kloppen maar de straat niet. 

ons huis

Waarom een naambord?

Ik kwam in contact met mijnnaamplaat.nl. Zij hebben een ruim assortiment naamborden in vrijwel elke stijl. Je kiest eenvoudig het ontwerp uit de collectie. Vervolgens kun je eenvoudig het ontwerp online personaliseren. Je ziet dus meteen hoe jouw naambordje er straks uit gaat zien. Ik koos voor een uithangbord. Niet alleen omdat ik dat gewoon erg mooi vind en vind passen bij het huis, maar ook omdat het handiger is voor voorbijgangers. De entree van ons huis zit namelijk aan de zijkant. Een uithangbord zorgt er dan eenvoudig voor dat je niet helemaal naar de entree hoeft te lopen om het bordje te kunnen zien. 

entree
naambord

Huisnummers 

Ik koos ervoor om het huisnummer op het naambordje te laten zetten. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen een los huisnummer mee te bestellen. Funfact: wist je dat huizen voor 1800 helemaal geen huisnummer hadden? Ze hadden een naam met een bijpassend huisteken. Ik denk dat ons teken een Koikarper zou zijn. De vorige eigenaren hadden namelijk een Koikarper kwekerij. De restanten van de hele installatie zijn nog terug te vinden in onze tuin. De huisnummers waren aanvankelijk oplopend (dus 1,2,3 etcetera), maar in de 19e eeuw is het omgezet naar de even nummers aan de ene kant van de weg, en de oneven nummers aan de andere kant. Dit was overzichtelijker voor de belasting. 

Zo, heb ik jullie weer iets geleerd! En nu ga ik genieten van mijn mooie entree met het mooie naambord! 

Heb je ook mijn andere blogs gelezen?
Onze keuze voor een nieuwe vloer!
Luchtzuiverende planten: je moet ze hebben in huis!