Je hebt dus alle structurele problemen in je huis opgelost en de unieke bouwstijl van elke kamer behouden, maar er ontbreekt nog iets. Dit iets is waarschijnlijk kleur, het geheime wapen van de vernieuwer. In de open huizen van vandaag, waar de keuken, woonkamer en eetkamer vaak allemaal één grote kamer zijn, wordt kleur gebruikt om ruimtes te helpen definiëren en brandpunten te creëren in kamers die niet veel andere functies hebben. De truc is natuurlijk om te weten welke kleuren je moet gebruiken en waar je ze moet plaatsen. Misschien wil je iets overwegen dat hoogglans is, zoals de Wijzonol lbh sdt ultra hoogglanslak of iets dat mat is, het hangt af van je voorkeuren.

kleur kiezen

Maak een kleurenschema

Begin met het kiezen van drie kleuren uit iets dat je al in huis hebt. Neem een ​​kussen van de bank in de woonkamer of iets anders dat het kleurenschema van je huis benadrukt. Zoek drie proefstroken met die kleuren en je hebt meteen 15 tot 18 kleuren om te gebruiken, aangezien elke proefstrook meestal zes kleuren verf heeft. De volgende stap is om een ​​van de drie verfkleuren te kiezen om op de muren te gebruiken en de andere twee op te slaan om te gebruiken in stoffen of meubels in de kamer. Om kleuren te kiezen voor kamers naast elkaar, gebruik je dezelfde drie kleurstaalstrips en kies je een andere kleur. Je zou ook eerst willen beslissen welke afwerking je wilt voor je verf. Je kunt kiezen voor glanzende exemplaren zoals de rubbol xd high gloss als je dat voor je huis wilt.

juiste verfkleur

Kies de afwerking

Als je eenmaal weet welke kleuren je wilt gebruiken, denk dan na over de afwerking die je wilt gebruiken. Hoewel de huidige platte verven beter bestand zijn tegen vlekken, werd lang gedacht dat een satijnen afwerking het beste is voor muren omdat het gemakkelijk schoon te maken is en geen gebreken vertoont. Vroeger dachten mensen dat halfglanzende en hoogglans afwerkingen er het beste uitzagen op sierlijsten, waar ze de rondingen van een profiel of de panelen van een deur konden benadrukken. Tegenwoordig worden echter ook afwerkingen gebruikt om de hele muur er anders uit te laten zien. Als je een muur schildert met een vlakke of satijnen afwerking en de muur ernaast met een semi-glanzende afwerking. Het effect is als corduroy of fluweel wanneer het licht op de muren valt. Op dezelfde manier kun je een mat en glanzend contrast krijgen door de muren vlak en het plafond halfglanzend te schilderen.

juiste verf