De kunststof Acrylaat is een veelgebruikte kunststof in vrijwel alle industriële segmenten. Daarnaast vindt Acrylaat haar weg ook naar particuliere toepassingen.

De technische benaming van Acrylaat is PMMA en het wordt ook wel Plexiglas genoemd. Acrylaat is een kunststof met een aantal onderscheidende eigenschappen die goed aansluiten bij toepassingen binnen het interieursegment. Zo is Acrylaat licht van gewicht, is het eenvoudig te bewerken en biedt het onovertroffen transparantie die zelfs groter is dan die van glas. Daarnaast is Acrylaat ongeveer 25 keer sterker dan glas van gelijke dikte, wat een aanzienlijk lager breukrisico oplevert. Acrylaat wordt het meeste toegepast in heldere uitvoering, maar is ook beschikbaar in vele kleuren, satijn uitvoeringen en andere modificaties. PMMA wordt geproduceerd en geleverd in de halffabrikaat vormen plaat, blok, buis en staf en die door Vink Kunststoffen in Didam uit voorraad geleverd. Binnen het  interieursegment wordt Acrylaat in verschillende uitvoeringen toegepast. Hieronder een paar voorbeelden.

Dual Satin geeft een uitstraling van matglas

Dual Satin is een tweezijdig gesatineerde Acrylaat plaat met een uitstraling van matglas. Doordat de beide plaatoppervlakken heel geraffineerd gematteerd zijn, hebben ze een mooie zachte en diffuse lichtopbrengst. Het matte oppervlak van Dual Satin platen voorkomt bovendien ongewenste weerkaatsingen en lichtschitteringen en is praktisch ongevoelig voor vette vingers. Deze bijzondere eigenschappen gecombineerd met het lichte gewicht en de sterkte maken Dual Satin uitermate geschikt voor interieurtoepassingen. Voorbeelden zijn: vitrines, scheidingswanden, verlichting, meubilair en accessoires.

Acrylaat

Meer veiligheid met Acrylaat spiegelplaten

Acrylaat spiegelplaten hebben in vergelijking met glazen spiegels een lichter gewicht. Dit heeft als voordeel dat Acrylaat spiegels te monteren zijn met lichtere constructies. Een ander voordeel is het kleinere breukrisico bij Acrylaat spiegels. Het toepassen van deze kunststof spiegels is daarom veiliger. Het voorraad programma van Vink bestaat uit 12 verschillende spiegel uitvoeringen, te weten zilver en 11 speciale kleurtinten.

Luxueuze Acrylaat Signature en Acrylic Couture panelen

Acrylaat Signature en Acrylic Couture hebben de unieke eigenschap dat er in het transparante Acrylaat speciale deeltjes zoals textiel, koperdraad, donsveertjes of edelmetaaldeeltjes verwerkt zitten. Dit geeft Acrylaat Signature en Acrylic Couture een bijzonder effect en een luxueuze uitstraling. Deze twee exclusieve PMMA varianten worden vaak verwerkt in design kasten en wanden of als eyecatcher in bijvoorbeeld de huisbar.