Verhuizen is niet bepaald hersenchirurgie. Dozen inpakken, een paar keer op een neer rijden en klaar is kees. Toch komt er wel iets meer bij kijken. Een professionele verhuisservice heeft de ervaring om het project  sneller en beter uit te voeren, dat begrijpt iedereen. Als je twijfelt om de verhuizing zelf te regelen of om het uit te besteden, lees dan zeker deze zeven voordelen van een verhuisbedrijf.

1. Bespaar tijd

Dit is het meest voor de hand liggende voordeel, het is duidelijk dat een ervaren verhuizer sneller de klus kan klaren. De verhuizers werken samen als een geoliede machine, ze hebben alle materialen in huis om in iedere stap de snelste methode te kiezen. Als je dit wilt kun je in de ochtend van huis gaan om ‘s avonds in de nieuwe woning thuis te komen.

2. Betere planning

De voornaamste reden dat een verhuisbedrijf in Utrecht of elders in Nederland zo snel kan werken is de planning. Eerst wordt bekeken welke werkzaamheden nodig zijn, hoe de situatie op de oude en nieuwe locatie is en welke apparatuur of materialen nodig zijn om efficiënt te werken. Door vakkennis kan een verhuisservice vooruitkijken en beter plannen.

3. Het is veiliger

Er is een beroemde film met Laurel & Hardy die een grote piano moeten verhuizen. Het is grappig om te zien hoe ze stuntelen, het is niet bepaald een situatie om zelf mee te maken. Ervaren verhuizers houden rekening met de veiligheid van alle betrokkenen en de goederen die verplaatst worden. In de woning, op straat, tijdens de rit en op de plaats van bestemming is veilig werken prioriteit nummer één.

4. De verhuizing is verzekerd

Veel mensen weten niet dat de inboedelverzekering stopt bij de voordeur of beter gezegd het perceel. Een erkende verhuisservice biedt verzekering op de goederen tijdens het transport. Zo draagt een verhuisbedrijf in Utrecht zorg voor de huisraad op weg naar Maastricht of zelfs naar het buitenland. Informeer bij de verhuizer naar de voorwaarden, de kosten en het eigen risico.

5. Voorkom stress

Het vooruitzicht om op een nieuwe locatie verder te gaan met je leven kan energie en enthousiasme opwekken, het idee om te verhuizen kan juist veel stress teweeg brengen. Voorkom stress en laat een verhuisservice de hete kolen uit het vuur halen. Alle onderdelen van de verhuizing die mogelijk problemen kunnen opleveren zijn uit te besteden. Ook zijn er wellicht zaken die je juist liever in eigen hand houdt. Focus op die zaken en laat de rest over aan de professionals.

6. Minder kosten

Dit is een voordeel dat minder voor de hand ligt, hoe kan een verhuisservice kosten besparen? Als eerste kost een vrije dag opnemen van werk natuurlijk indirect ook geld. Verder kan de optelsom van een busje of aanhanger huren, benzinekosten, een verhuislift of verhuisdozen kopen het totale project behoorlijk prijzig maken. Wat dacht je van afval naar de milieustraat brengen? Een verhuisservice kan bij totaalprojecten vaak scherpe tarieven hanteren en de ‘korte route’ nemen omdat ze meer ervaring hebben. Dan noemen we niet eens het risico op schade of zelfs boetes als je zelf fouten maakt tijdens de verhuizing.

7. Samenwerken is ook een optie

Twee mensen weten meer dan één. Het is geen kwestie van alles of niets, het is zeker mogelijk om afspraken te maken zelf een aantal zaken te regelen en de rest uit te besteden. Denk aan zelf dozen inpakken en deze bij de voordeur plaatsen, de verhuizer doet vervolgens de rest. Moet er stoffering worden verwijderd of wil je meubels tijdelijk laten opslaan? Het verhuisbedrijf in Utrecht kent de lokale regels èn mogelijkheden.

Kiezen jullie ervoor om een verhuizing uit te besteden of doen jullie het toch liever zelf?