Een tijdje geleden deelde ik mijn blog over onze nieuwe keuken. Ik krijg vaak de reactie dat hij zo enorm groot is. In ons vorige huis hadden we zelfs nog een grotere keuken. Ik ben dus eigenlijk niet anders gewend. Des te leuker om me eens te verdiepen in kleine keukens.

Kleine keuken

Heb jij helaas niet de ruimte voor een enorme woonkeuken? Dat is helemaal niet zo erg. Bekijk juist de voordelen die daar bij komen kijken. Zo hoef je niet elke week uren te besteden aan het schoonmaken van de keuken en ook in de aanschaf van jouw keuken houd je enorm veel centen over! Kleine keukens van maximaal 2 meter breed bieden dus juist alleen maar voordelen. Het is wel lastiger om een kleine keuken gezellig en praktisch te maken. Ik geef je daarom hieronder 4 handige tips.

Tip 1: Gebruik de hoogte

Een tijdje geleden deelde ik ook al de keukentrends voor 2021. Een trend die daarbij naar voren komt is het gebruiken van hoge keukenkasten. Ook bij een kleine keuken is dit mogelijk. Het is zelfs super slim om de hoogte te gebruiken. Zo heb je extra kastruimte!

Tip 2: Houd het ruimtelijk

Heb je een klein kamertje of hoekje voor je keuken, dan moet je zorgen dat je het ruimtelijk houdt. Dit kun je bijvoorbeeld doen door “open kastjes” toe te passen of mooie wandplanken. Als je het helemaal volbouwt met dichte keukenkastjes lijkt je keuken optisch kleiner!

Tip 3: Apparatuur kiezen

Natuurlijk wil je dat jouw kleine keuken van alle gemakken voorzien is, maar wees eens even realistisch: zijn al die apparaten wel nodig? Kijk ook eens naar de alternatieven. Zo kun je bijvoorbeeld een vaatwasser wellicht ook kwijt in de schuur. Zelf hebben wij bijvoorbeeld de magnetron in de schuur staan, omdat we deze haast nooit gebruiken.

Tip 4: Ga voor licht

De beste tip is toch wel om voor een lichte keuken te gaan. Dit hoeft echt niet altijd wit te zijn. Een mooie lichtgrijze keuken is ook een goede optie of denk eens Out of the Box en ga voor een mooie pastelkleur. Het zal je verbazen wat allemaal mogelijk is.