Zoals jullie weten heb ik sinds een paar maanden een nieuw tv meubel. Nu vond ik die keuze vrij lastig te maken want waar ga je nou voor? Ik geef jullie 3 handige tips voor het kiezen van een tv meubel!

TV meubel

De eerste vraag die je jezelf moet stellen is natuurlijk: heb ik een tv meubel nodig? Vroeger was dit natuurlijk altijd het geval maar met de komst van allerlei technische snufjes zoals de Samsung The Frame tv is een televisie meubel wellicht niet eens nodig. Boven op de slaapkamer hebben wij bijvoorbeeld zelf een tv wand gemaakt. Alle snoeren etc. zitten verwerkt achter de wand. Toch heb je er sneller één nodig dan je denkt. Vergeet bijvoorbeeld je decoder niet. Deze zul je toch ook echt een plekje moeten geven. Daarnaast biedt het ook meteen extra opbergruimte. Zo hebben wij bijvoorbeeld onze printer in deze kast staan. Maar er even van uit gaande dat je dus een tv meubel nodig hebt, hierbij de 3 handige tips die je kunt gebruiken bij tv meubelen uitzoeken:

Tip 1 Kies voor de juiste afmeting

Dit klinkt misschien als een schot in een open goal maar nog steeds kiezen veel mensen voor een verkeerde afmeting tv kast. Wat de juiste afmeting is, is afhankelijk van een aantal factoren: Zo ligt het aan de ruimte waarin hij staat, de grootte van je overige meubels en natuurlijk de grootte van de TV zelf. Wanneer je vrij grote meubels hebt maar daar ook gerust een groot TV meubel tegenover staan. Ook mag je televisie meubel best wel een stuk groter zijn dan je TV zelf. Wanneer je een 60 inch TV hebt is het dus wel handig om voor een extra breed meubel te gaan. Zo vangt de TV niet direct alle aandacht en valt het niet meteen op hoe gigantisch het zwarte scherm eigenlijk wel niet is.

Tip 2: De indeling van het TV meubel

Ik koos voor een compleet dicht meubel. Dit staat nou eenmaal niet zo rommelig en het scheelt ook een hoop stof in de kastjes. Toch hebben veel televisie meubels één of meerdere open vakken. Eigenlijk is dit vooral erg praktisch. Je moet je wel bedenken dat de decoder vaak in het zicht moet zijn om met een afstandsbediening te besturen. Ik moet bijvoorbeeld altijd 1 kastje open zetten als we TV gaan kijken. De vraag is, hoe belangrijk vind je dit? Kies je liever voor een dicht meubel of ga je voor een open meubel. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een compleet open stellingkast idee. Dan kun je het TV meubel meteen leuk stijlen en aankleden!

Tip 3: Het uiterlijk

Wellicht de belangrijkste reden om voor een televisie meubel te kiezen is omdat je hem nou eenmaal mooi vind. Het meubel moet natuurlijk wel blenden in je interieur. Heb je bijvoorbeeld, net als mij, een industrieel interieur dan kun je kiezen voor een stoer, zwart metalen meubel maar heb je juist een lichter en wellicht landelijker interieur dan kan een mooi houten TV meubel ook mooi matchen. Er is tegenwoordig zo enorm veel keuze dat er altijd wel 1 is die perfect bij jouw interieur past en je kunt er natuurlijk ook altijd nog zelf 1 maken!

Hieronder een aantal prachtige TV kasten en meubels van een aantal Instagrammers:

tv meubel
woonkamer
wit tv meubel
tv kast
tv kastje
Fotocredits: @milou_nieuwenhuis @boulevardb @interiorbylin @huizedop @madeleineshouse72