Ik geef eerlijk toe. Terwijl ik deze blog schrijf lig ik op de bank met de laptop op mijn schoot. Chill? Zeker maar ideaal is het niet. Een goede werkplek thuis is dus geen overbodige luxe. Met dit in gedachte dacht ik dat het wellicht leuk is om de mooiste werkplekken van instagram met jullie te delen.

Een goede werkplek

Een goede werkplek heeft natuurlijk een goede basis nodig. Het moet comfortabel, ergonomisch en natuurlijk  interieurproof zijn. Goede kantoorbenodigdheden zijn sowieso een pré. Denk aan praktische zaken als een goede stoel en een bureau met de juiste hoogte. Dit allemaal om zo efficiënt mogelijk te werken zonder dat je last krijgt van je nek of rug. Op deze pagina van Vink Lisse lees je hoe je optimaal gezond kan zitten in je kantoor.

15x de mooiste werkplekken

Zelf heb ik ook al een aantal keer mijn DIY bureau laten zien. Ik heb hem gemaakt van Underlayment en ik heb het gecombineerd met zwarte en witte accessoires. Nu heb ik ook 15 verschillende (want smaken verschillen nou eenmaal) werkplekken van Instagrammers gevonden die zeker de moeite waard zijn om te zien. Je ziet ze hieronder in willekeurige volgorde.

Romantische werkplek

Dit is inmiddels niet meer haar werkplek want dit was nog in haar oude huis maar verliefd ben ik hier zeker op. Lekker licht, opgeruimd en erg romantisch.

Instagram account: @rohouseproud

werkplek inspiratie

Vintage Industriële werkplek

De combi van het antieke bureautje met de zwart stalen deuren maken dit hoekje een echte eyecatcher.  Ik ben vooral ook zo benieuwd wat ze in de kleine lades bewaard.

Instagram account: @madeleineshouse72

Vintage Industriële werkplek

Werkplek behang

Heb je nou eenmaal veel werkplek nodig dan is al die decoratie helemaal niet zo handig. Gebruik dan mandjes, muurplankjes en natuurlijk een eyecatcher van een behang. Alsof je midden in het bos aan het werk bent!

Instagram account: @bydirkje

Werkplek behang

Botanische werkplek

Hoe mooi is deze werkplek? Planten zuiveren de lucht en ze geven je een goed gevoel. Altijd handig natuurlijk als je aan het werk bent. Daarnaast ben ik ook echt weg van het bureau. Erg mooi en praktisch met die lades.

Instagram account: @home.of.aloha

Botanische werkplek

De Travel werkplek

Houd je van reizen? Dan is deze werkplek echt iets voor jou. Wat ik persoonlijk ook erg mooi vind is dat de stoel, het bureau, de lamp en zelfs wat accessoires dezelfde kleur hebben. De stof van de stoel en de prachtige bronzen accessoires geven een luxueuze uitstraling aan deze werkplek.

Instagram account: @vtwonen

Botanische werkplek

De Less is more werkhoek

Zoals ik eerder al aangaf moet een werkplek buiten decoratief vooral praktisch zijn. In die gevallen is Less dus echt More. Kies voor een lamp die geen ruimte inneemt op je tafel en hang wat posters op de muur om het gezellig te maken. Ik ben trouwens echt helemaal verliefd op dit mooie bureautje!

Instagram account: @mariekerusticusstyling

De Less is more werkplek

De DIY werkplek

Dat ik gek ben van DIY projecten weten jullie inmiddels al. Ik vind onderstaande werkplek dan ook echt een genot om naar te kijken. Ik zou willen dat ik er ruimte voor had want dit is toch super leuk. Ik vind het idee van de knoppen waar je allerlei dingen aan op kunt hangen sowieso echt eentje om te onthouden!

Instagram account: @vtwonen

DIY werkplek

Blauwe werkplek

Deze werkplek vind ik dus echt zo mooi. Ik vrees alleen dat ik hier heel slecht zou kunnen werken want ik zou continu om me heen willen kijken en vooral naar de mooie IXXI op de muur. Echt een prachtige plek!

Instagram account: @juudithhome

Blauwe werkplek

De stoere maar rustgevende plek

Wit in combinatie met zwart, I love it! Ik vind dit behang sowieso erg mooi en de eenvoud van het bureau, maar laten we eerlijk wezen… ondanks dat deze kruk wellicht niet de beste ergonomische houding levert is hij wel echt de eyecatcher van deze hoek!

Instagram account: @kaatjes_house

Werkplekken thuis

De vrolijk gekleurde werkplek

Ook bij deze werkplek is gebruik gemaakt van een mooi en opvallend behang. Ik vind hem echt heel erg mooi. Wat ik vooral ook erg leuk vind is dat de kleuren van het behang terugkomen in de rest van de kamer. Zie bijvoorbeeld ook eens die verloopstekker in dezelfde matchende kleur geel als de papagaai in het behang.

Instagram account: @bintihome

scandinavische werkplek

De Urban Jungle bureau

Groen, groen en nog eens groen. Een perfecte keuze voor je werkplek want de kleur groen werkt kalmerend en geeft een gevoel van balans en groei volgens diverse studies. Tijd dus om te shinen achter je laptop!

Instagram account: @enter_my_attic

Groene werkplek

De museum werkplek

Dit is één van mijn favoriete werkplekken. Ik vind dit bureau in combinatie met de zwarte muur zo mooi. Het mooie schilderij maakt het net een galerij waar je aan het werk bent.

Instagram account: @ireneburg7

Luxe werkplek

De IK-WIL-HIER-OOK-ZITTEN plek

Je hoeft hier niet eens te werken: als je achter dit bureau gaat zitten met het mooie schilderij op de achtergrond zie je er al uit als een baas. De prachtige zwarte kozijnen en de houten balken staan perfect in contrast met de verder grotendeels witte ruimte. En tussen het werken door kun je ook even ontspannen aan de ringen!

Instagram account: @jellinadetmar

bijzondere werkplekken

De stoere mannen werkplek

En natuurlijk ook voor stoere vrouwen. De ene eyecatcher naar de andere vind je hier. De oude werkbank pas echt prachtige in de nis en hij komt helemaal tot zijn recht doordat de muur zwart is gemaakt.

Instagram account: @lak_of_smak

De stoere mannen werkplek

De handige trapkast

Veel mensen hebben geen plaats in huis voor een uitgebreide werkkamer. Een mooie werkplek onder de trap is daarom een mooie uitkomst. En dat hoeft zeker geen saaie plek te worden. Een stoer, knus en sfeervol hoekje voor jou alleen!

Instagram account: yvonne_kwakkel

werkplek trapkast

Ik ben heel erg benieuwd welke bij jullie favoriet is. Laat het weten in een comment!