Nu de zomer officieel voorbij is en plaats wordt gemaakt voor de herfst, is het de hoogste tijd om de tuin alvast klaar te maken voor aankomende winter. Dit is belangrijk aangezien niet iedere plant zich kan weren tegen de vorst. Door planten naar binnen te halen of struiken te snoeien, kom je al een heel eind. Daarnaast is het ook de ideale gelegenheid om planten op te potten naar bijvoorbeeld een nieuwe of mooiere pot. In dit artikel lees je hoe je zowel planten als bloemen een extra mooi hoesje kunt geven. Zo maak je de tuin nog gezelliger!

Beginnen met planten oppotten

Voor de personen met groene vingers onder ons, is het belangrijk om planten om te potten voordat zij de winter in gaan. Informeer goed of de planten tijdens de winter buiten kunnen blijven staan, of dat deze het beste naar binnen gehaald kunnen worden. Het oppotten kan uiteraard in verschillende potten. Door planten meer ruimte te geven, zou je bijvoorbeeld gebruik kunnen maken van een houten bloembak. Dit is een grote en ruime bak, waar planten of bloemen alle ruimte hebben om in te groeien. De bakken zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten, zo heb je voor iedere situatie de juiste maat beschikbaar.

planten oppotten

De tuin gezelliger maken

Om de tuin gezelliger te maken, is het ook mogelijk om een houten plantenbak te plaatsen in de tuin. De houten plantenbakken kun je laten in de originele kleur, of je kiest ervoor om de bakken te verven in de kleur die jij voor ogen hebt. De bakken zijn geschikt voor buitengebruik, doordat het hout op een speciale manier is behandeld. Het zogeheten impregnatie proces moet ervoor zorgen dat de bakken tegen weer en wind beschermd zijn. Dit voorkomt immers houtrot, waardoor de bakken voor een lange tijd gebruikt kunnen worden.

De bakken zijn daarnaast geschikt om verschillende soorten bloemen in te beplanten. Denk hierbij wel aan eventuele laatbloeiers (stop deze in de onderste laag), midden bloeiers (middelste laag) en vroegbloeiers (bovenste laag). Zo kun je een eigen bloemen creatie creëren in de plantenbakken.

Kortom, door nu alvast te beginnen met het winterklaar maken van de tuin, weet je zeker dat je optijd bent voor aankomende winter. Dit kan door het snoeien of oppotten van planten. Zo kun je direct de tuin een stuk gezelliger maken door de planten te plaatsen in houten plantenbakken.