Wil je de zomer nog wat langer vasthouden? Dan zul je dat in je huis moeten regelen… Het weer is namelijk nog niet ‘je van het’, zoals ze dat zeggen. Moet ik nou een jas aan? Lange broek, korte broek? Zonnebril mee, of toch niet? Ramen open? Parasol open? Wel of geen kussentjes buiten laten liggen vannacht? Dagelijkse vragen die tijdens iedere zomer in Nederland gesteld worden. Weer of geen weer, ik vertel je hoe je je interieur zomerproof kan maken, om in ieder geval de zomer in huis te halen. Gezellig!

Zomerdekbed eruit, winterdekbed erin!

En als je dan toch bezig bent, kies gelijk een vrolijk printje dekbedovertrek. Een fris zomers dessin met lichte kleurtjes bijvoorbeeld. Liever een vakantiegevoel? Ga dan voor een Ibiza printje. Vergeet niet je zomerdekbed te wassen voordat je ‘m opbergt, wel zo fijn als je die straks weer uit de kast plukt!

ibiza slaapkamer

Ga voor zomerse accessoires, voor net dat beetje extra

Denk aan lichtkleurige kleedjes en kussens, of wat dacht je van zomers gekleurde kaarsen? Oudroze, lichtgeel of lichtblauw? I love it! Je kan trouwens nog fanatieker bezig, door je muur een nieuw vrolijk zomers behangetje te geven! Kom naar de Woonwinkel in Amersfoort om je behangetje uit te zoeken. 

Kies voor natuur, met planten en bloemen

Maak van binnen buiten, met een zuurstofrijke plant of zomerse bloemen. Als het lukt, kies dan voor kleurtjes die je al in je kamer hebt. Lukt dat niet? Ga dan voor trendkleur groen zoals een bamboepalm of een goudpalm. Die zijn ook nog eens luchtzuiverend. Nepbloemen zijn natuurlijk ook een optie, deze zijn tegenwoordig bijna niet meer van echt te onderscheiden. 

palm plant summerproof

Blijf regelmatig luchten

Zet open die ramen! Dag en nacht, tenzij het overdag echt bloedje heet wordt, dan kun je beter alles even sluiten en ’s avonds weer open gooien. Niets zo vervelend als die plak nachten door de hete zomerdagen. Zorg ervoor dat alles fris en hygiënisch blijft door regelmatig te ventileren, maar psst, vergeet je horren niet! Muggen zijn geen welkome gasten ’s nachts. 

Jij bent er klaar voor met jouw summerproof interieur

Laten we hopen dat de zomer nog even doorgaat, tot en met oktober ofzo! Tegen die tijd gaan we weer opzoek naar interieurtips voor de herfst. Meer interieurtips nodig? Woonwinkel Amersfoort helpt je!