Het lijkt de trend van dit moment te zijn: je zolder verbouwen. Niet zo vreemd, want we kunnen allemaal wel wat extra ruimte in huis gebruiken. Zeker nu we sinds een paar jaar massaal zijn begonnen met thuiswerken. Die oude rommelige zolder kan namelijk ook best een functionele ruimte worden. Maak er je thuiswerkplek of verhuis je slaapkamer naar de zolder. De mogelijkheden zijn enorm. Ga je jouw zolder verbouwen dan moet je wel aan een aantal zaken denken. Ik help je op weg!

Zolder verbouwen

Het is dat we geen vaste trap naar de zolder hebben, anders had ik het ook wel geweten. Er zit namelijk enorm veel potentie in een zolder en zeker wanneer je hem op de juiste manier verbouwd. De mogelijkheden qua dakramen en dakkapellen is groter dan ooit. Je kunt een kleine, lage zolder dus zo omtoveren in een ruimte waar je echt iets mee kunt. Waar je dan wel echt aan moet denken? De volgende 2 punten;

Licht

Een zolder kan nogal donker zijn. Hierdoor oogt hij veel kleiner dan hij wellicht is. Het is daarom belangrijk om te zorgen voor voldoende licht op je zolder. Kies voor mooie VELUX dakramen. Hoe meer hoe beter. Door het licht lijkt de ruimte in no-time groter. Daarnaast is licht natuurlijk ook goed als je bijvoorbeeld aan het werk bent in je thuiswerkplek op zolder. Wist je dat er ook VELUX dakramen zijn die werken op solar en vanzelf sluiten wanneer het regent! Ben je bang dat je in de zomer last hebt van de zon? Maak het dan helemaal af met VELUX rolgordijnen.

Isolatie

Naast licht is het natuurlijk ook belangrijk dat het een beetje behaaglijk warm is. Dit kun je natuurlijk doen door de verwarming een graadje hoger te zetten, maar om gas te besparen kun je beter je zolder goed isoleren. Ben je van mening dat je zolder al geïsoleerd is? Kijk er dan nog eens kritisch naar. Het isolatiemateriaal van vroeger is niet zo goed als dat van dit moment. Het kan dus zeker rendabel zijn om het te vervangen.

Heb jij een zolder met potentie?