Op dit moment is de gasprijs historisch hoog. In mijn omgeving hoor ik ook veel familie en vrienden klagen dat het vrijwel niet meer te betalen is. In plaats van klagen en zeuren, houd ik mij liever bezig met een simpele oplossing. Wanneer de prijs zo hoog is, moet je simpelweg gewoon besparen op je gas. Natuurlijk kun je de verwarming een graadje lager zetten, maar er zijn ook een aantal andere hulpmiddelen die je daarbij helpen. Schaf ze dus snel aan en ga gas besparen! 

Gas besparen 

Inmiddels lopen er steeds meer contracten af met gas- en energieleveranciers. De nieuwe contracten hebben vaak tarieven die een stuk hoger liggen. Het kan soms zelfs honderden euro’s per maand schelen. Niet iets waar jij op zit te wachten dus. Bekijk daarom snel de volgende hulpmiddelen, waardoor gas besparen eenvoudig gerealiseerd kan worden; 

gas besparen

Hulpmiddel bij het besparen op verwarmingskosten  

Het verwarmen van je huis is één van de grootste kostenposten op de gasrekening. Je kunt natuurlijk zoeken naar alternatieven voor het verwarmen zoals een warmtepomp of het verwarmen met een airconditioning. Hiervoor moet je alleen wel een grote investering doen en het duurt even voordat je die kosten er weer uit hebt gehaald. Een betere, goedkopere en slimmere oplossing is het ombouwen van je normale radiator naar een convector radiator. Dit kan met Heatfan. Warme lucht uit je verwarming wordt sneller de ruimte in verspreid door behulp van ventilatoren. Mocht je nu denken dat deze ventilatoren enorm veel energie verbruiken, dan heb je het mis. 1 Heatfan verbruikt ongeveer 1 kWh per jaar. 

Hulpmiddel bij het besparen op gas kosten van het douchen 

Ook douchen en badderen heeft een groot effect op je gas kosten. Hier kun je dus ook flink wat gas besparen. Nou snap ik dat je niet onder een douche van 15 graden gaat staan, maar probeer toch de temperatuur een klein beetje lager te zetten. Daarnaast heb je waarschijnlijk geen benul van hoe lang je onder de douche staat. Je denkt wellicht 5 minuten, maar stiekem kan dat veel langer zijn (dat haarmasker moet nou eenmaal al 4 minuten intrekken). Met een douchetimer weet je precies hoe lang je doucht. Dit voorkomt onnodig lang die warme kraan aan! Wil je nog een stapje verder gaan? Kies dan voor een Shower drop. Deze laat zien hoe lang je doucht, maar geeft ook nog eens een indicatie van de hoeveelheid water die je gebruikt. En door daar een competitie aan vast te hangen, kun je ook je kinderen/tieners of andere huisgenoten uitdagen! 

Nog een tip 

Buiten het feit dat je simpelweg niet te lang of te warm moet douchen, is het ook slim om een waterbesparende douchekop aan te schaffen. Hierdoor hoeft minder liter water per minuut te worden verwarmd en dit scheelt ook flink in gas kosten. Door hogere druk lijkt het water hetzelfde als bij een normale douchekop. Je merkt er dus eigenlijk niets van, behalve een lagere gasrekening! 

Enkele andere hulpmiddelen 

Naast bovengenoemde hulpmiddelen, zijn er nog veel meer hulpmiddelen die gas besparen een stuk eenvoudiger maken; 

  • Slimme thermostaat 
  • Tochtstrips 
  • Brievenbusafsluiters 
  • Radiatorfolie

Alle kleine beetjes helpen! Wil je echt een groot verschil maken? Kijk dan eens of je jouw huis wellicht beter kunt isoleren!