Een tijdje geleden deelde ik al de binnenkijker bij Esther van @uniekhuisje. Zij heeft een strak, modern en licht interieur. Misschien wel het meest kenmerkende aan haar interieur is de strakke led verlichting. Hoe je dat zelf ook kunt toepassen in je interieur, laat ik hieronder zien! 

Led verlichting 

Wanneer je iets leest over het besparen op je energierekening, kom je vrijwel altijd tegen dat je jouw oude lampen eens moet vervangen door led verlichting. Dat hoef ik je dus niet meer uit te leggen. Wel leuk om te weten is dat led verlichting zo’n 80% energie bespaart ten opzichte van halogeen. Daarnaast gaan de lampen ook nog eens 7,5 keer zo lang mee.  

uniekhuisje

Buiten de besparing op je energierekening, zorgt het voor nog meer besparingen. Met ledverlichting kun je namelijk je interieur luxer laten lijken. Een led strip bij de plint van je keuken bijvoorbeeld, zorgt direct voor een luxere uitstraling zonder dat je de keuken hoeft te vervangen. Maar denk ook eens out of the box. Esther heeft bijvoorbeeld een led strip midden op haar plafond. Zo scheid je een ruimte mooi in twee zonder dat het veel hoeft te kosten. 

DIY met led verlichting 

Om nog even verder te gaan op de led strips. Hier kun je ook enorm leuke DIY projecten maken. Zoek maar eens op Pinterest. Mijn persoonlijke favoriet is toch wel een eenvoudige houten lijst maken (waar je dus doorheen kijkt) en deze te omlijsten met een led strip. Zo heb je goedkoop een echte eyecatcher aan de muur hangen. 

Alle voordelen op een rijtje

Natuurlijk is led verlichting niet alleen goed voor je portemonnee. Het heeft heel veel voordelen. Hier dus even een opsomming om je te overtuigen led verlichting te nemen in huis: 

  • 50000 branduren (enorm duurzaam dus want fabrieken hoeven minder lampen te maken) 
  • led verlichting wordt niet warm. Ideaal dus in de zomer als je echt alles behalve warmte in huis wilt hebben
  • 80% minder energieverbruik
  • bevatten geen schadelijke stoffen zoals kwik
  • geen UV-straling (dus geen verkleuringen meer aan meubels)