De slaapkamer is wellicht de ruimte waar je het minst wijzigt. Een goed bed gaat jaren mee en naast een kledingkast en een nachtkastje staat er niet veel. Toch is het nu de tijd om wat veranderingen door te voeren: maak je slaapkamer klaar voor de zomer! 

Nieuw seizoen

Bij elk seizoen dat er komt, moet je even kritisch kijken naar jouw slaapkamer. Je beddengoed en dergelijke kun je namelijk heel goed aanpassen naar het seizoen waardoor het veel comfortabeler slapen wordt. De beginnen natuurlijk met het dekbed. Het beste dekbed voor de zomer is natuurlijk een fijn zomerdekbed. Je fijne donzen dekbed mag naar de zolder, want dat is natuurlijk veel te warm in de zomer. In de zomer wil je een luchtig dekbed, maar het moet ook zeker niet te koud zijn. Benieuwd naar het perfecte zomerdekbed voor jou? Kijk dan eens op Slaaponline.nl. Daar zie je welke dekbedden als beste zijn getest. Dikke tip: hoewel je in de winter graag tegen elkaar aan ligt onder één dekbed, wil je wellicht in de zomer je eigen ding kunnen doen. Gewoon het dekbed van je af kunnen slaan, zonder dat je partner begint te zeuren. Schaf daarom in de zomer 2 enkele dekbedden aan, in de winter pak je jouw tweepersoons dekbed er weer bij.  

Aangepast beddengoed

Naast een ander dekbed is ook ander beddengoed aan te bevelen. Wellicht lig je in de winter graag onder een warm flanellen overtrek. In de zomer is dit natuurlijk geen fijne stof. Kies in de zomer voor katoen of percal. Dit zijn beiden materialen die goed ademend en vochtabsorberend zijn. Dat laatste is handig, want er komen in de Nederlandse zomers nog wel eens broeierige en plakkerige nachten voor. Het sprei pas je ook aan naar het seizoen. Het wollen sprei mag dus in je kast worden opgeborgen. Kies daarentegen voor een luchtige variant zoals een gehaakt sprei met gaatjes. 

slaapkamer

Maatregelen tegen muggen

Met de warme avonden en nachten komen ook die vervelende muggen weer naar binnen. Daar moet je natuurlijk ook voorbereidingen op treffen. Ik deelde al eens eerder dat bepaalde aromatische geur oliën helpen tegen muggen. Daarnaast kun je natuurlijk ook kiezen voor een klassieke klamboe. Misschien niet de meest stijlvolle oplossing, maar wel de meest efficiënte.