Langzaam nemen we afscheid van de kou en maken we ons op voor de zomer. We kijken allemaal wel uit naar die zomerse dagen in je eigen tuin. Samen met je vrienden genieten van koude drankjes en lekker zonnebaden. Toch is er nog heel wat werk te verrichten totdat je tuin zomerklaar is. Dus ga aan de slag in je tuin, zodat je zo snel mogelijk de Wicker tuinstoelen uit je garage kan halen. Eigenlijk moet je in het voorjaar al beginnen met je tuin onderhouden. Wij zetten een aantal to do’s op een rijtje, zodat jij weet wat er te doen staat.

Snoeien en maaien

Vaak is er in de winter weinig aan de tuin gedaan. Daardoor is er veel wildgroei van struiken en planten. Het is verstandig om je gras te maaien wanneer het ‘s nachts niet meer vriest.  Pas in juni hoef je het gras pas te bezaaien. Je zult direct zien dat je grasveld er een stuk strakker uit ziet. Verwijder al het onkruid tussen de tegels en het gras. Wanneer het warmer wordt zal het onkruid nog sneller groeien. Wees dit dus voor, zodat je er later minder omkijk naar hebt.

Wanneer je de heg en de planten gaat snoeien, haal dan eerst de dorre takken weg. In de zomer staat een heg in de groei. Omdat het in de groei staat, zal de snoeiwond van een tak sneller helen. Probeer bij het snoeien zo vaak mogelijk net boven de zijtak te knippen. Op deze manier blijft de heg gezonder. Bezem en hark alle takken, onkruid en gras bij elkaar en gooi het in de groene container. Hierna ziet je tuin er strak en netjes uit!

heg snoeien

Tuininrichting

Nadat je al het tuingereedschap hebt opgeborgen, kun je de tuin inrichten. Je terras is net onkruidvrij gemaakt, dus de tuinset kan geplaatst worden. Je wilt natuurlijk een fijne zitplek creëren waar je kunt dineren. Kies bijvoorbeeld voor een grote houten tuintafel, zodat je vrienden kunt ontvangen. Heb je veel ruimte in je tuin? Plaats dan een mooie loungeset zodat je helemaal tot rust kunt komen. Vergeet vooral niet om schaduwplekken te creëren, door bijvoorbeeld door een schaduwdoek of overkapping te plaatsen.

tuin zomerklaar

Kortom, kom in actie en maak je tuin zomerklaar. Door een middag lekker aan de slag te gaan, heb je weken genot van je tuin. Haal de grasmaaier en heggenschaar uit de schuur en ga aan de slag. Voor je het weet kunt jij je vrienden uitnodigen om samen in jouw tuin van de zon te genieten!