Is je zoon of dochter helemaal weg van auto’s? Waarom zou je dan niet voor een autothema voor de kinderkamer gaan? Het is stoer en het is op veel verschillende manieren in te vullen. Wij geven je graag wat tips die helpen om het thema te laten slagen.

Waarom een autothema?

Een autothema voor de kinderkamer is altijd leuk. Vooral vaders zijn hier in de regel fan van. Ze houden vaak zelf van auto’s en brengen die liefde maar wat graag over op hun kinderen. Het is de perfecte manier om van auto’s te genieten, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de verzekering van je auto. De meeste kinderen spelen graag met speelgoedautootjes. De kans is dus groot dat je kinderen speelgoed kiezen dat past bij het kinderkamerthema, waardoor alles één geheel is. 

DIY autothema

Er zijn heel veel accessoires die je zelf kunt maken om het autothema in de kinderkamer te bekrachtigen. Maak bijvoorbeeld een leuke autobaan op de muur (bijvoorbeeld in de vorm van de naam van je kind). Een ander idee is een oude autoband pimpen en deze aan de muur hangen. Plaats er één of twee planken in en je hebt een geweldige muurdecoratie waar je kind speelgoedautootjes op kan tentoonstellen. Wil je een leuke zithoek creëren? Twee autobanden op elkaar zijn een geweldige basis voor een poef. Span er touwen overheen of maak een soort deksel om de bovenste band toe te dekken. Een rond kussen erop en je bent klaar!

Accessoires kopen voor de autokamer

Koop leuke Cars-lakens of leg een groot verkeerskleed op de vloer. Kinderen kunnen zich uren vermaken door met hun speelgoedautootjes over het kleed heen te racen. Je kunt op zoek gaan naar autootjesbehang, automuurstickers of de leukste posters van auto’s.

Hoe maak ik het één geheel?

Er zijn zoveel ideeën en mogelijkheden dat je de neiging kunt hebben om alle kinderkameraccessoires een autothema te geven. Dit hoeft echter helemaal niet. Sterker nog, dit kan de kinderkamer erg druk maken. Kies twee of drie ideeën uit en houd de rest van de kinderkamer neutraal. Probeer niet meer dan twee of maximaal drie verschillende kleuren te gebruiken en houd alles in dezelfde stijl. Kies bijvoorbeeld voor een oldtimer-, vrachtwagen-, monstertruck-, rally-, Formule 1– of een muscle car thema. Door op één groep auto’s te focussen, maak je de kamer één geheel.