Ik heb weer een enorm makkelijke DIY voor jullie. Dit keer heb je er vrij weinig voor nodig en eigenlijk kan ik het stappenplan ook kort en bondig houden. Het is namelijk een Ikea Hack waarmee je jouw eigen autobaan kinderkamer decoratie maakt.

Kinderkamer decoratie

Wat hoort er nu eigenlijk op een kinderkamer te staan? Je wilt het natuurlijk zo leuk mogelijk inrichten maar daarnaast moet je kind het natuurlijk ook leuk vinden. Je kunt dan ook niet om speelgoed heen. Opzich natuurlijk niets mis mee maar wel een doorn in je oog als je net als mij van zwart en wit houd in plaats van kleur. Ik probeer daarom zo veel mogelijk zwart wit speelgoed toe te voegen aan de kinderkamers. Zo hebben we bij Jackie bijvoorbeeld het IKEA Duktig keukentje gepimpt naar zwart wit. Al het gekleurde speelgoed (want ja dat hebben ze natuurlijk wel) is goed opgeborgen in diverse (zwarte) kisten in de woonkamer en de kinderkamers.

kinderkamer decoratie

DIY Autobaan

Maar terug naar de DIY waarover deze blog gaat. Zoals gezegd is een stappenplan een beetje overbodig. Dat doe ik dus niet! Wat wel handig is, is een overzicht van wat je nodig hebt:

– 3 IKEA MOSSLANDA schilderijplanken
– Restant hout
– Zwarte verf spuitbus
– Autootjes
– IKEA kistje

Het spreekt eigenlijk voor zich hoe je de autobaan kunt maken. Kies voor de lange of korte schilderijplanken van onze Zweedse woonwinkel. Ik koos voor de korte maar dat komt omdat Jake een niet al te grote kamer heeft. Vervolgens teken je op het restant hout een driehoek “hoekje” als zijkant voor de planken. Dit is om te voorkomen dat de autootjes de baan uitvliegen. Ik gebruikte hiervoor een dunne plaat die achter een schilderij zat.

Spuit die vervolgens in dezelfde kleur als de planken. Je kunt de planken namelijk ook in wit kopen. Hang de planken op. Doe dit niet zomaar, zorg dat ze niet te schuin hangen maar natuurlijk ook niet te recht. Dit kun je het beste gewoon even testen. Zet, na het ophangen van de planken, een kistje onderaan de baan als opvangbak. Ik heb er een kleedje ingelegd zodat het niet zo’n herrie maakt maar inmiddels ligt de bak ook al vol met Way2Play baandelen.

“Kies de juiste autootjes om het Max Verstappen effect te krijgen”!

kinderkamer deco

Heb je ook al de DIY gelezen voor het maken van de dinolamp?