Het is alweer een tijdje geleden dat ik een leuke DIY met jullie deelde. Volgens mij was de laatste zelfs mijn waskamer. Het is daarom weer de hoogste tijd om een nieuwe DIY met jullie te delen. Ook deze staat in mijn waskamer: ik laat jullie zien hoe je een kledingrek kunt maken in slechts 5 minuten! 

Kledingrek maken

Hoewel ik natuurlijk droogrekken heb in mijn washok, was ik op zoek naar een mooi kledingrek. Wij hebben in onze kledingkast namelijk vrijwel alles hangen (op broeken na). Ik droog daarom ook al veel was aan een kledinghanger. Sommige items moeten nog wat langer drogen dan de andere en soms moeten blousen nog even wachten tot ik mijn strijkbout weer voor de dag haal. Voor 3 tot 4 kledingstukken laat ik mijn droogrek liever niet staan. Het is zo’n sta-in-de-weg en ook nog niet echt stijlvol (je kunt vanuit de tuin bij mijn waskamer naar binnen kijken). Zoals gezegd ging ik op zoek naar een mooi wasrek. 

Benodigdheden: 

Je kunt natuurlijk zelf alles bij elkaar zoeken en aan de slag gaan met een ijzerzaag om steigerbuizen op maat te zagen. Ik koos echter voor de gemakkelijke weg: ik gebruikte een kant-en-klaar bouwpakket van Steigerbuisstunter.nl: kledingrek Jill.

Bij deze kant-en-klaar bouwpakketten kun je nog steeds je afmetingen zelf kiezen. Zo wordt het toch een maatproduct. Ik koos overigens voor een breedte van 90 cm. Er zijn vele soorten bouwpakketten. Zo kun je aan de slag gaan voor een tafel, een kapstok, een bureau en ga maar door. Zeker even de moeite om een kijkje te nemen op Steigerbuisstunter.nl

kledingrek maken

Aan de slag 

Oké, genoeg verteld. Tijd om aan de slag te gaan: 

Sorteer eerst alles. Gelukkig is alles al op maat gemaakt, dus met de handige handleiding weet je precies wat je eerst nodig hebt.

diy steigerbuizen

Zet het onderstel in elkaar. Met de juiste koppelingen is dit zo gepiept!

steigerbuizen diy

Nu kun je de hoogte in!

kledingrek maken

Bovenkant vastmaken. Ik koos overigens voor 2 extra haken. Dit is optioneel dus kun je helemaal zelf bepalen.

kapstok maken

Alles even goed vastdraaien, dopjes installeren en hij is klaar voor gebruik!

steigerbuis kapstok

Winactie 

Wil jij nou ook het bouwpakket voor dit kledingrek (exact zoals ik hem heb gemaakt) hebben en dit kledingrek maken? Doe dan mee met mijn winactie. Ga naar mijn Instagrampagina en zoek het kledingrek op om te zien hoe je kans kunt maken! 

kapstok steigerbuizen

Let op: de winactie loopt van zondag 7 maart 2021 tot en met zondag 14 maart 2021.