Echte wereldreizigers hebben hem al jaren: een wereldkaart met vlaggetjes of prikkers. Ook ik heb er nu eindelijk één. Waar hij hangt en wat mijn bedoeling er mee is? Ik deel het graag met jullie!

Wereldkaart met vlaggetjes

Oké, heel eerlijk, ik heb niet echt een wereldkaart met vlaggetjes maar een wereldkaart met prikkers. Hij hangt bij Jake op zijn kamer. Zo kan hij als hij groter is werken aan zijn topografie 🙂 Daarmee is het ook meteen een begin om zijn kamer te monochromiseren (volgens mij is dat niet eens een woord haha). Hij heeft redelijk veel kleur op zijn kamer, maar ik hou daar dus helemaal niet van. Nu is het natuurlijk een kind dus kleurtjes horen er bij maar toch heb ik een drang om zijn kamer passend bij de rest van het huis te maken. Kennen jullie dat? Ik heb de wereldkaart overigens besteld bij Herineringen op Linnen. Je hebt daar echt heel veel soorten wereldkaarten (ook juist heel traditioneel of vintage). Uiteraard koos ik voor de zwart-witte variant. Deze is stoer, past perfect bij zijn kamer en is ook nog eens super duidelijk.

wereldkaart met vlaggetjes

Reizen maken

Heel leuk natuurlijk zo’n wereldkaart, maar ook wel super confronterend. Dat we nog niet veel van de wereld hebben gezien, dat wisten we wel maar ik word wel een beetje triest bij de huidige stand van mijn prikkertjes. Op de Dominicaanse Republiek en Fuerteventura na (wat ook nog eens tot Spanje behoort) zijn we niet verder dan Europa gekomen. Gelukkig mogen we na deze zomer nog een prikkertje plaatsen in Kaap Verdië en dan gaan we maar eens snel oriënteren voor meer reizen. Zuid Amerika staat zeker nog op ons lijstje en als het vliegen met de kindjes goed gaat dan willen we Nieuw Zeeland ook zeker overwegen. Het is vooral leuk voor de kindjes om straks te zien waar ze allemaal geweest zijn. En mocht ik nou weer doodsangsten uitslaan in het vliegtuig (slechte ervaring 5 jaar geleden) dan worden het gewoon heel veel prikkertjes in Frankrijk, Spanje en Italië!

wereldkaart

Bekijk ook de monochroom kinderkamer van Jackie. Deze is gelukkig wel zwart-wit en het meisje vindt het prachtig hoor. We maakten alles zelf in haar kamer. De blogpost nog niet gelezen? Zeker even doen dan!