Staat er een grote verbouwing op de planning en zit je qua stroomvoorziening nog niet helemaal goed? Denk er dan eens over na om een aggregaat in huis te halen. Zo’n aggregaat, ook wel generator, voorziet jouw overal en altijd van extra stroom. Nu zijn er alleen veel verschillende aggregaten leverbaar. Welke moet je nemen? Lees het hier!

Wat is een aggregaat?

Voor de leken onder ons, is het wellicht goed om een duidelijk beeld te scheppen van wat aggregaten nu eigenlijk zijn. Een aggregaat is een apparaat dat stroom opwekt door brandstof te verbranden. Met een aggregaat kun je op elke denkbare locatie jezelf van stroom voorzien. Ideaal voor buiten op een bouwplaats of middenin een bouwval zonder degelijke stroomaansluiting. Maar ook voor kleine klussen, bijvoorbeeld tijdens het kamperen of vissen, kan een aggregaat ideaal zijn!

Verschillende aggregaten

Er zijn veel verschillende soorten aggregaten. Voor elke klus is een andere aggregaat beschikbaar. Welke je nodig hebt is dan ook afhankelijk van de behoeftes. De ene generator is sterker dan de andere. Zo verschillen de aggregaten in vermogen wat ze opleveren. Dit vermogen wordt uitgedrukt in wattage en voltage. Daarnaast zijn er nog verschillende merken en soorten. We lichten er een paar uit:

aggregaten

Aggregaat op diesel

Om stroom op te wekken, heeft de aggregaat dus eerst zelf een brandstof nodig. Daar is dan ook veel verschillende keuze in. Veel professionals gebruiken een aggregaat op diesel. Deze soort wordt veel toegepast in de industrie en de bouw. Het nadeel hiervan is wel dat deze soort vaak wat luidruchtiger is dan de andere soort generators. 

Aggregaat op benzine

Meer een huis-tuin-en-keuken-klusser? Overweeg dan een aggregaat op benzine. Deze soort is erg geschikt voor basisgebruik zoals werk in de tuin of bij recreatieve en camping activiteiten. 

Inverter aggregaat

Heb je gevoelige apparaten zoals laptops, televisies en acculaders die in situaties van nood van stroom ook stroom nodig hebben? Dan is een inverter aggregaat of generator precies wat je nodig hebt. Inverter generatoren geven een zuivere sinus af waardoor er een continue stroom afgifte plaatsvindt. Hierdoor ontstaan er geen schommelingen in wattage. 

Kopen of huren

Goede aggregaten koop je bij de bekende bouwmarkten of online bij bijvoorbeeld 1eKeus.nl. Van plan om een aggregaat maar sporadisch of zelfs maar één keer te gebruiken? Huur of leen er dan eentje. Toch liever zelf één hebben? Dan heb je er binnen enkele klikken al in huis!