Jaaaaa, mijn favoriete maand van het jaar komt er weer aan. Ik ben echt een mega fan van kerst. Nu ik in het nieuwe huis woon, moet ik weer even oriënteren waar ik mijn kerstboom ga zetten. Misschien nog wel belangrijker… voor welke kerstboom kies ik?!

Kerstboom kiezen

We beginnen natuurlijk met de hamvraag: Ga je voor een kunstboom of een echte boom?! Zo’n 8 jaar geleden, nog voor we een huis hadden, kocht ik een gigantische kunst kerstboom en alle toebehoren. Het was een week na kerst dus alles was mooi afgeprijsd. De kunstkerstboom is groot en lijkt ook nog eens op een echte. Toch begon het vorig jaar bij mij te kriebelen om een echte te zetten. We hadden immers de katten niet meer en ook de kindjes waren oud genoeg om zich er niet meer aan op te trekken. Ik koos daarom voor een Nordmann kerstboom.

Nordmann Kerstboom

Hoewel ik dus niet enorm veel ervaring heb met alle soorten kerstbomen, vind ik persoonlijk de Nordmann wel echt een aanrader. Hij is mooi donkergroen van kleur en super naaldvast. Daarnaast ruikt hij ook nog eens lekker! Ik had hem vorig jaar zo’n 4 weken staan en daarna zag hij er eigenlijk nog steeds als nieuw uit! Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik de kerstboom met kluit kocht, dus wellicht dat hij daarom ook zo mooi bleef!

Kunstboom

Dit jaar zet ik meerdere bomen. Ik heb nu ook een werkkamer die hopelijk wel af is wanneer december begint. Daar wil ik er ook een zetten. Dat wordt alleen wel een kunstboom, want hij heeft een hele specifieke vorm. Ik zal hem snel met jullie delen. Al wordt dat wel November, want nu is dat wellicht nog wat enthousiast. Ik zal maar niet zeggen dat ik hem stiekem al heb gezet! Vorig jaar zag je ook veel cederboompjes voorbij komen op Instagram. Die vond ik ook zo leuk. Ik zag dat veel bedrijven daar dit jaar op in hadden gespeeld, want ik zag ook al diverse kunst varianten voorbij komen!

Kersttafel decoreren

Ook kunnen we weer los gaan met het decoreren van onze kersttafel. We weten natuurlijk nog niet of en hoeveel mensen we mogen uitnodigen voor een heerlijk kerstdinertje, maar een mooie opgedekte tafel hoort er nou eenmaal bij. Hoe ik hem precies ga decoreren weet ik nog niet precies, maar hierbij in ieder geval foto’s van mijn kersttafel vorig jaar:

Een heel ander thema, maar wellicht ook leuk om te kijken:

4 tips voor een mooi gedekte paastafel